VUČIĆ: Ustav će morati da se menja zbog ulaska u EU
Foto: Marina Lopičić

Uz veliki konsenzus

VUČIĆ: Ustav će morati da se menja zbog ulaska u EU

Politika -
Tu mora da postoji široki konsenzus, moramo da razgovaramo sa svima, besmisleno je da o tome odlučuju dve tri stranke, već i sa nevladinim organizacijama i regionalnim činiocima, kaže premijer

BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da će zbog ulaska u EU, Ustav Srbije morati da se menja i dodao da će za to biti potreban široki konsenzus.

"Tu mora da postoji široki konsenzus, moramo da razgovaramo sa svima, besmisleno je da o tome odlučuju dve tri stranke, već i sa nevladinim organizacijama i regionalnim činiocima", rekao je Vučić na predavanju studentima Pravnog fakulteta na temu "Srbija između Istoka i Zapada".

On je odgovarajući na pitanje studenta da li će Ustav morati da se menja zbog preambule, rekao da će ustav morati da se menja zbog ulaska u EU, ali da će tekstopisac, odnosno zakondavna vlast, kada je reč o sadržini, uzeti najbolje.

Vučić kaže da moraju postojati ozbiljni razlozi da bi se Ustav menjao, kao i širok konsenzus. Odgovarajući na pitanje o inicijativama za promenu političkog sistema, premijer je rekao da bi voleo da imamo 150 umesto 250 poslanika u parlamentu.

"To nije ključno za budžet ali je signal kako treba da se ponašamo", rekao je Vučić i dodao da je lokalna samoprava preglomazna i da postoje problemi u funkcionisanju administracije.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track