BRUKA NA ZAKLETVI: Pristalice SNS napale novinarku portala Espreso.co.rs!
Pristalice SNS pred Skupštinom, Foto: Espreso

HOĆEŠ DA TI LUPIM ŠAMAR

BRUKA NA ZAKLETVI: Pristalice SNS napale novinarku portala Espreso.co.rs!

Politika -

Reporterka portala Espreso.co.rs napadnuta je danas od strane simpatizera SNS na skupu ispred Skupštine, dok je radila svoj posao! Novinarka je pokušala da uzme izjavu od starijeg gospodina koji je nosio transparent protiv vlasti, na kojem je pisalo:

"Uzeli ste mi penziju, uzeli ste mi stan, šta je sledeće?"

On nam je rekao da je vojni invalid i da mu je vlast otela stan i penziju. U tom trenutku nekoliko pristalica SNS prišlo je gospodinu, počevši odmah da ga vređaju, prenosi Espreso.co.rs. Vrlo brzo pozvali su ostale da njegov transparent prekriju zastavama.

Jedan od naprednjaka počeo je rukama da gura novinarku Espresa, na šta mu je ona rekla da je ne dodiruje.

Pretili lupanjem šamara On je, međutim, nastavio, pa joj je obe ruke stavio na ramena. Naša novinarka mu je rekla da skloni ruke s nje, a on joj se uneo u lice i rekao: "Šta je bilo, hoćeš da ti lupim šamar?" Naša novinarka ga je upitala da li je to pretnja, na šta je dotični zaćutao.

Starijeg gospodina su opkolili simpatizeri i policajci u civilu i tražili mu da se udalji sa skupa. Novinarka Espresa je krenula za gospodinom da bi je na pola puta okružila tri simpatizera SNS. Tražili su joj legitimaciju, a kad je odbila i tražila njihovu (koju naravno nemaju, jer su oni samo simptizeri) tražili su joj da se udalji sa skupa jer, kako su rekli, "pravi tenzije i provocira"!

Pokušala je da im objasni da ona samo radi svoj posao, međutim, tri muškarca mnogo krupnija od nje nisu joj dozvoli da priđe ogradi.

Napad na novinare od strane SNS simpatizera i policije, oštro su osudili mnogi. Demokrtaska stranka izdala je saopštenje povodom još jednog incidenta sličnog ovom.

foto: Espreso

- Ostaće upamćeno da je Vučićev predsednički mandat otpočeo napadima na novinare u centru Beograda. Batinaši koji su sprečili novinarku Danasa Lidiju Valtner da zabeleži događaj i koji su gurali novinarku Radio Beograda i izbili joj diktafon iz ruku očigledno predstavljaju neformalnu stranačku policiju, dok istovremeno prava policija stoji sa strane i izbegava da reaguje - saopštila je DS.

DS: Vučićev mandat počinje napadima na novinare

Demokratska stranka najoštrije osuđuje fizičko nasilje nad novinarima i građanima u Beogradu.

https://twitter.com/demokrate/status/869882667407429632

Danas je tokom skupa napadnuta i novinarka dnevnog lista Danas Lidija Valtner, takođe ispred Skupštine Srbije dok je uzimala izjavu od istog gospodina od kojeg i naša novinarka.

foto: Dragan Kadić

Takođe su napadnuti novinari Insajdera i fotograf portala Vice i tražili im da prestanu da fotografišu, uz komentar da "ništa ne sme izaći u javnost".

Protest protiv diktature

Mandat Aleksandra Vučića počeo je očekivano, bes je jedina prirodna reakcija na saznanje da su demonstrant i novinarka pretrpeli fizičko nasilje privatnog obezbeđenja na skupu i pristalica Aleksandra Vučića, dok policija nije reagovala, saopštio je Protest protiv diktatire i zahteva da se nasilnici kazne.

Mandat Aleksandra Vučića počeo je očekivano, bes je jedina prirodna reakcija na saznanje da su demonstrant i novinarka pretrpeli fizičko nasilje privatnog obezbeđenja na skupu i pristalica Aleksandra Vučića, dok policija nije reagovala.

foto: Damir Dervišagić

Podsetili bismo vas kako se država opohodila prema neistomišljenicima, a posebno prema novinarima, za vreme Slobodana Miloševića, na koje Vučićeva strahovlada sve više podseća.

Zahtevamo da se nasilnici kazne shodno zakonima Republike Srbije i da vlast prestane sa kreiranjem panične atmosfere onda kada mirno iskazujemo svoje građansko nezadovoljstvo, navodi Protest protiv diktature u saopštenju i poručuje: "Nećemo odustati".

Nova stranka: Srbija ulazi u otvorenu diktaturu

Danas iskazana brutalnost nad novinarima i građanima potvrđuje ono na šta već dugo upozoravamo, da Srbija pod Aleksandrom Vučićem ulazi u otvorenu diktaturu, u kojoj se batinama vlada, a strahom manipuliše, saopštila je danas Nova stranka.

foto: Filip Plavčić

Batinaši Aleksandra Vučića organizovali su danas sačekuše po centru Beograda, nasilnički sprečavajući građane da mirno hodaju svojim gradom, a novinare da profesionalno rade svoj posao, saopštila je Nova.

Kako se navodi, fizički su, uz uvrede i povike, nasrnuli na novinarku Danasa i novinarku Radio Beograda sa jasnom namerom da onemoguće dokumentovanje nasilništva kriminalnih i "parapolicijskih Vučićevih jedinica".

Nova stranka zahteva od časnih profesionalaca u nadležnim organima da što hitnije utvrde identitet nasilnika i onih koji su im naložili da novinare i građane tuku i maltretiraju i procesuiraju ih.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track