(KURIR TV) PRVI PUT KAO VRHOVNI KOMANDANT: Vučić se hamvijem provozao po kasarni u Pančevu, Vojsci uručeno 19!
Foto: Kurir TV

AMBASADOR SAD S PREDSEDNIKOM SRBIJE NA PRIMOPREDAJI

(KURIR TV) PRVI PUT KAO VRHOVNI KOMANDANT: Vučić se hamvijem provozao po kasarni u Pančevu, Vojsci uručeno 19!

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je sa ambasadorom SAD Kajlom Skatom prisustvovao primopredaji 19 vozila "hamvi" u kasarni "NH Stevica Jovanović" u Pančevu.

1 / 18 Foto: Kurir TV
foto: Kurir Tv

12.58 - O novoj vladi i premijeru. Na pitanje kada će se znati ime novog premijera, novi predsednik je rekao da se treba prvo konsultovati sa koalicionim partnerima kao i unutar SNS... On je prokomentarisao i kancelarije na Andrićevom vencu rekavši da nikad nije ljubitelj velikih kancelarija, a tamo ima i pet velikih salona... Predsednik je rekao da u narednim danima od obaveza ima put u Kranj, tačnije Brod kod Kranja, zatim izložba u Kazahstanu...

foto: Kurir TV

Vučić je u pančevačkoj kasarni naglasio i da je izuzetno ponosan na Vojsku Srbije i sve njene pripadnike, te da je Pančevo jedan od bitnijih delova našeg sistema odbrane.

"Značajno povećanje plata za vojsku do kraja godine"

Predsednik Srbije Alkeksandar Vučić najavio je danas značajno povećanje plata za pripadnike Vojske Srbije do kraja godine i istakao da je stanje finansija u zemlji takvo da čak ni u 2016. nije bilo tako dobro.

foto: Printscreen/Pink TV

Predsednik je rekao da mu je region prioritet, kao i da se izvinjava svima zbog jučerašnjiih sukoba, ako je neko povređen mada niko to nije prijavio...

12.50 - O Šutanovcu. Potom su usledila pitanja novinara, a na prvo su odgovorili resorni ministar Đorđević i načelnik GŠ Diković ocenivši kao ironiju autorski tekst nekadašnjeg ministra odbrane Dragana Šutanovca o obrazovanju vojske koje je nekad bilo dobro a sad "navodno ne postoji".

foto: Printscreen/Pink TV

- Nemoj da se baviš politikom nego odgovaraj - dobacio je Vučić Đorđeviću, koji je stao pred mikrofon da prokomentariše napise Šutanovca.

12.45 - Najviše volim ovu cenu... kad je džabe - rekao je novi predsednik Srbije i dodao da najviše voli "kad od drugih uzimamo džabe", procenivši da je vrednost ovih vozila oko 200.000 dolara.

foto: Vladimir Milovanović

12.43 - Okupljenima se potom obratio i američki diplomata rekavši da mu je zadovoljstvo što se danas nalazi baš tu sa Vučićem, koji je preuzeo novu funkciju. On je naglasio da Srbija nema boljeg partnera od SAD, što je dosad i dokazano sa više od uloženih 31 milion dolara. Skat se zahvalio pripadnicima VS - i ženama i muškarcima na profesionalnosti.

Trenutak primopredaje 19 hamvija Vojsci Srbije u pančevačkoj kasarni.

foto: Printscreen/Pink TV

12.41 - Predsednik Vučić konstatovao je da se stanje u kasarni polako popravlja, da mu je drago što su vojnici zadovoljni što su dobili ovakva vozila. Istovremeno se zahvalio i ambasadoru Skatu ne samo na hamvijima nego i na pomoći širom Srbije poput obnove Obrenovca, gde su su svaki džak cementa uporedo s našim ljudima.

foto: Printscreen/Pink TV

12.22 - S Vučićem u hamviju provozao se i američki ambasador Skat, koji je sedeo na zadnjem sedištu. Posle vožnje, Vučić i Skat razgovarali su u krugu kasarne...

1 / 7 Foto: Kurir TV

... a Vučić mu je pokazao i fasadu kasarne rekavši da bi mogla i da se obnovi na šta mu je Skat rekao: Videćemo, videćemo...

foto: Kurir Tv

12.17 - Načelnik GŠ VS Diković našalio se s novinarima koji su ga pitali koliko hamvi troši: Pa troši, troši...

foto: Kurir TV

... a potom odgovorio da u zavisnosti od terena troši oko 18 litara...

foto: Kurir TV

- Smem li ja da vozim ovo, a imam dozvolu i to kod sebe i onu obnovljenu! Tako ja s vremena na vreme pobegnem ovima mojima, pa stavim Sinišu Malog u auto... Pa bežim! - rekao je predsednik Vučić okupljenima u krugu kasarne.

foto: Kurir TV

12.15 - Predsednik Srbije se provozao u američkom hamviju!

foto: Kurir TV

12.10 - U krugu kasarne predsednika Vučića sačekao je ambasador SAD Kajl Skat, sledi primopredaja vozila hamvi.

foto: Kurir TV

12.00 - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić došao je u kasarnu u Pančevu u pratnji ministra odbrane Zorana Đorđevića i načelnika GŠ Ljubiše Dikovića. Ovo je njegova prva aktivnost kao predsednika Srbije. Posle intoniranja himne Bože pravde izvršio je smotru Garde uz zvuke "Pozdrava komandantu".

1 / 23 Foto: Kurir TV
foto: Printscreen Kurir TV

On s ministrom odbrane Zoranom Đorđevićem, načelnikom Generalštaba Vojske Srbije Ljubišom Dikovićem i američkim ambasadorom Kajlom Skatom prisustvuje primopredaji.

foto: Kurir Tv

Sve to moći ćete da pratite u uživo prenosu na Kurir.tv

(Kurir.rs/SĐP/Foto: Kurir TV)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Vicevima odzvonilo, od danas plaćate i “masne” šale!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track