VUČIĆ O NOVOM MANDATARU: Razmisliću nekoliko dana pre konačne odluke
Foto: Dado Đilas

Posle završetka konsultacija

VUČIĆ O NOVOM MANDATARU: Razmisliću nekoliko dana pre konačne odluke

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će ostaviti nekoliko dana za razmišljanje pre nego donese konačnu odluku o tome ko će biti mandatar.

"Zahvalan sam svima koji su došli na konsultacije, jer su izneli svoje političke ideje, bez obzira na to da li se slažemo", rekao je Vučić.

Kako je naveo, iznenadili su ga stavovi Srpske napredne stranke, te je dodao da će najverovatnije u sredu imati vrlo interesantnu sednicu Predsedništva stranke.

"Sa njima se nisam dogovarao, izneli sve ono što misle i ljudi su veoma oštro izričito jasni da su oni kao partija zaslužili da dobiju mesto predsednika vlade. Moje viđenje je bilo nešto drugačije", rekao je Vučić je za RTS.

Imaćemo veoma zanimljivu sednicu Predsedništva stranke , možda u sredu ako uspem da uskladim državne oabveze jer država je uvek ispred partije, dodao je Vučić.

" To je bilo jedini iznenađenje, sve ostalo sam očekivao", rekao je predsednik Srbije.

Na pitanje kakve je danas kritike čuo, Vučić kaze da mu je lider LSV Nenad Čanak rekao iono isto što i na inauguraciji - da sve razume ali i ne i to što je poljubio ruku patrijarhu, da su iz DSS rekli da nisu optimistični kada je reč o sprovođenju Dejtionskog sporazuma i situaciji na Kosovu i Metohiji.

"Drugi su izražavali svoje stavove. Zahvalan sam onima koji su došli i izneli svoje političke ideje bez obzira na to da li se ja sa njima slažm", rekao je on.

Prema rečima Vučića, to je sve deo demokratske procedure.

"To nije moj hir, nego moja ustavna obaveza. Nastaviću sa konsultacijama i posle toga ću doneti odluku", dodao je on.

Važno je da smo otvorili dijalog i da se poštuje demokratska procedura, zaključio je Vučić.

Smatra da su oni koji nisu došli na konsultacije time iskazali nepoštovanje prema svojoj zemlji i podvlači da se stalno žale kako nema dijaloga, a sada kada imaju i ustavnu mogućnost da to učine - nisu došli na razgovor.

Vučić je za RTS rekao da ne zna šta bi na to rekao i odgovorio, kao ni onima koji se žale da fontani na Slaviji ne može da se priđe, "valjda su mislili da peru noge u njoj", a ni onima kojima je "kriv" "trouglasti" jogurt, zato što mrze ceo svet.

Kako je rekao, njima je kriv što je učestvovao "u tri (izborne) prejake, najubedljivije pobede u savremenoj srpskoj istoriji a neki sa tim ne mogu da se pomire".

Predsednik Srbije je naveo da će nastaviti da sluša i njih, ne po pitanju fontane, već oko državnih pitanja:

"Uvek sam spreman da učim, ako je potrebno - i da revidiram neke stavove", rekao je srpski predsednik.

Nešto je, kaže, i danas naučio od predstavnika SRS, nešto i od lidera LDP i LSV Nenada Ccanka i Čedomira Jovanovića, od lidera SPS i JS Ivice Dačića i Dragana Markovića...

"I dalje sam najviše iznenađen stavovima SNS", zaključio je Vučić.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

VESTI KURIR TV 05.06.2017

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track