NEZABELEŽENO U ISTORIJI! Srbija dobija prvog gej premijera
Foto: Dado Đilas, Beta

OTKRIVAMO PREDSEDNIK SRBIJE PRELOMIO KO ĆE GA NASLEDITI

NEZABELEŽENO U ISTORIJI! Srbija dobija prvog gej premijera

Politika -

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić gotovo je prelomio i najbliži je odluci da njegov naslednik u Nemanjinoj 11 bude dosadašnja ministarka državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić, čime bi Srbija prvi put dobila gej ženu na mestu premijera, saznaje Kurir.

Izvor Kurira otkriva da šef naprednjaka procenjuje dobre i loše strane izbora za premijera i kako sada stoje stvari, Brnabićeva je u prednosti u odnosu na Dačića i kandidata SNS.

Još iznenađenja

- Vučić je u ponedeljak uveče prelomio da je u ovom trenutku, uz sve izazove koji nosi izbor Brnabićke, ona najbolje rešenje. Ipak, stvari se vrlo brzo menjaju, pa nije isključeno da do konačnog objavljivanja imena novog šefa vlade bude još iznenađenja. U igri su još uvek Dačić i kandidat SNS, ali sa umanjenim šansama - priča izvor Kurira.

Izbor Brnabićeve, ali i bilo kog drugog kandidata koji nije iz SNS može da izazove negodovanje naprednjaka da od 2012, od kada su došli na vlast, Vučić koalicionim partnerima i ekspertima daje mnogo veće pozicije nego svom članstvu.

Izvršni direktor Cesida Bojan Klačar ocenjuje da naprednjaci misle da nisu dovoljno nagrađeni i da su najviše oštećeni.

- Ministarske pozicije dobijale su nestranačke ličnosti kao što su Lazar Krstić, Dušan Vujović, Kori Udovički, a danas Ana Brnabić. Dačić je bio premijer kad su pobedili DS. Drugi problem su kvote za koalicione partnere. Najtipičniji su poslednji izbori, jer je SNS vukao celu priču, a na kraju je, ako pogledamo mandate koji su otišli SNS i strukturu koalicione liste, stranka na ispod 100 mandata - navodi Klačar.

Danas sednica SNS

I sam Vučić je posle konsultacija s predstavnicima svoje stranke bio iznenađen stavom koji su izneli.

- Rekli su da SNS kao partija zaslužuje da dobije mesto predsednika vlade. Moje viđenje je bilo nešto drugačije - kazao je Vučić.

Naprednjaci su za danas zakazali sednicu Predsedništva, a tema je kandidat za premijera.

- Vučić će izneti prednosti, ali i loše strane za tri varijante koje su u igri: da premijer bude neko iz SNS, ekspert ili Dačić. Većinsko raspoloženje u SNS je da bi Vučić trebalo da predloži nekog iz stranke jer je do sada partnerima davao i više nego što im pripada nauštrb partijskih interesa - kaže izvor Kurira iz SNS.

foto: Nebojša Mandić

Ana Brnabić

RAZMISLIĆU AKO ME VUČIĆ POZOVE

Zanimljivo je da Brnabićeva do sada nije odbacivala mogućnost da preuzme funkciju premijera: - Ako me Vučić pozove, razmisliću o mestu premijera.

Ona se juče osvrnula na izjavu Dragana Markovića Palme da budući premijer mora da bude „domaćin i da ima decu“:

- Mislim da je ta izjava neodmerena, neodgovorna, bez ikakve sumnje diskriminatorska i da ne diskriminiše mene ili LGBT populaciju, već sve građane Srbije koji svojom voljom ili iz drugih razloga nemaju ili ne mogu da imaju decu.

foto: Fonet Nenad Đorđević

Ivica Dačić

NE ODLUČUJU POPOVI, VEĆ VUČIĆ

.: Ivica Dačić izjavio je juče da se adresa Aleksandra Vučića promenila, ali ne i njihova saradnja.

- Ja sam podržao Vučića, SPS i JS ne zbog premijerskog mesta, niti bilo kakvog dogovora, već zbog zajedničkih ciljeva i daljih političkih planova - rekao je Dačić. On je povodom spekulacija da vrši pritisak na Vučića preko Crkve rekao da „ne odlučuju popovi, već Vučić“.

foto: kurir

Ekskluzivno

foto: Kurir

MAGAZIN STARS SAZNAJE Nastavak drame u vili „Parova“

U današnjem izdanju magazina Stars pročitajte ekskluzivni intervju sa majkom najpoznatije braće u vili „Parova“, zašto je besna, kao i šta je poručila svojim sinovima.

Otkrivamo vam Cecin „poziv koji se ne odbija“, šta je Kaja izjavila povodom svog bračnog života, a saznajte i na koji način mlada pevačica Edita Aradinović pokušava da dođe do sudbonosnog „da“

Uzbudljive vesti sa srpske estradne scene čitajte svake srede u Starsu, najtiražnijem magazinu o poznatima.

foto: Kurir

Kurir / S. Đurić - B. Bojić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja