KRIMINAL U BIA! Janković: Ovo je sramota za službu i RIZIK ZA NACIONALNU BEZBEDNOST!
Foto: Kurir

Propast! BIA u rukama vučića i sns

KRIMINAL U BIA! Janković: Ovo je sramota za službu i RIZIK ZA NACIONALNU BEZBEDNOST!

Politika -

Novi direktor BIA Bratislav Gašić nastavio je s najgrubljim zloupotrebama službenog položaja! Posle naređenja operativcima BIA da uhode predsednika „Adrija medija grupe“ Aleksandra Rodića i novinare Kurira, Gašić je počinio još jedno krivično delo naloživši agentima tajne službe da prate i lidera Pokreta slobodnih građana Srbije Sašu Jankovića!

Janković je uhvatio na delu svog „pratioca“, uslikao ga na „tajnom zadatku“ i fotografiju objavio na Tviteru.

foto: Printscreen Tweet

- Krećem. Kuca poruku: „Sad odlazi, peške“. Vraćam se, slikam ga, kažem: „Ja ću ti platiti to piće. Biće najskuplje koje si ikad popio“ - napisao je Janković uz fotografiju mladića kome je zamaskirao lik.

Kuhinja SNS

BIA je ekspresno demantovala da prati Jankovića, iako ih on nije pomenuo, i to politički obojenim saopštenjem u kojem je njegova prethodna funkcija zaštitnika građana napisana pod navodnicima. Saša Janković kaže da više nema dilemu da li je u sve uključena stranačka ili državna služba, pošto su se, kako kaže, sami javili. Kako je rekao, ovo je sramota za službu, rizik za nacionalnu bezbednost i opasnost za građane.

- BIA nije nigde pomenuta, ali očigledno je da se neko prepoznao. Saopštenje u kojem se funkcija zaštitnika građana stavlja pod navodnike očigledno je izašlo iz kuhinje SNS, koji već dugo pokušava da uguši sve institucije nad kojima još nema kontrolu. Tajna policija javno je stavljena u službu režima i postala je instrument za prljavu političku borbu. Režim, koji se urušava pod pritiskom sopstvene nestručnosti i korupcije, svestan je da je sve bliže dan kada će za svoja nepočinstva odgovarati pred institucijama koje ćemo sa građanima ponovo izgraditi. Otud ovakve panične reakcije, jer građana se boje samo oni koji imaju razloga za to - navode u Jankovićevom pokretu.

BIA je saopštila da ne preduzima „radnje koje se odnose na sagledavanje aktivnosti“ Jankovića, da ne primenjuje posebne dokazne radnje niti posebne mere prema njemu.

Sve po zakonu

- Sramotno je što gospodin Janković, bivši „zaštitnik“ građana, iznošenjem gnusnih laži i neistina tendenciozno želi da našteti ugledu BIA i svih njenih pripadnika - piše u saopštenju BIA.

foto: Printscreen

Kako je navedeno, Janković bolje od svih drugih zna da BIA postupa isključivo na osnovu zakona, u šta je imao priliku „lično da se uveri u svojim mnogobrojnim i dugotrajnim kontrolama“ dok je obavljao dužnost zaštitnika građana i o čemu je sačinjavao izveštaje, koje je podnosio javnosti i Skupštini Srbije, a u kojima je pozitivno ocenjivao rad Agencije.

Kao Politički komesari Jedno govore, a drugo rade NAPREDNJACI SE PREKO BIA OBRAČUNAVAJU I SA KURIROM

Da jedno govore, a drugo rade, BIA je pokazala na primeru obračunavanja režima SNS sa Kurirom. Čim je Kurir upozorio javnost da su predsednik AMG i novinari našeg dnevnog lista pod prismotrom, BIA je to negirala i već sutradan privela na informativni razgovor novinara Dejana Anđusa. Napad režima počeo je upravo posle objavljivanja Anđusovih saznanja i informacija o kriminalnim vezama predsednika Srbije i SNS Aleksandra Vučića i navijača fudbalskog kluba Crvena zvezda.

Zloupotreba tajnih službi u Srbiji i ranije je bila jedna od omiljenih metoda zastrašivanja političkih protivnika, a od svih vlastodržaca najdalje je otišao Slobodan Milošević. Za vreme njegovog režima vlasnik Dnevnog telegrafa Slavko Ćuruvija prvo je intenzivno praćen, a onda 1999. i mučki ubijen. Dokazano je da je u operaciji smaknuća ovog novinara učestvovala državna bezbednost.

foto: Zorana Jevtić

Rodoljub Šabić

BIA SAMU SEBE OPTUŽUJE

Na slučaj Jankovića i BIA reagovao je i poverenik za informacije od javnog značaja Rodoljub Šabić, koji smatra da je tajna služba samu sebe optužila.

- Nije baš pametno kad se neko oštro brani od „lažnih optužbi“ u kojima nije ni pomenut. Kontraproduktivno je, samooptužujuće - napisao je Šabić na Tviteru.

Još jedna ujdurma PROGONE GA I NA PLAKATIMA

Protiv Jankovića juče su osvanuli novi plakati, na kojima se označava kao zagovornik izgradnji džamija po Beogradu. „To vlada Srbijom. Laž, prevara, falsifikat, pljačka, nasilje, smrt, 100 za 1“, prokomentarisao je Janković ove uvredljive pamflete, koji su kačeni na brisače. Janković je ove nedelje već bio meta autora propagandnih plakata. „Budi dobar da ne prođeš kao cimer. Morao sam, nije hteo da sluša“, pisalo je na fotografiji na kojoj je Janković sa svojim psom. Na drugom plakatu, uz Jankovićevu sliku, stoji poruka „Budi smiren i ubij svog cimera“. Isti plakati su se tokom vikenda pojavili i blizu zgrade u kojoj Janković živi.

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track