DRECUN: Rezultati izbora na Kosovu doprineće političkoj nestabilnosti
Foto: Stefan Jokić

PREDSEDNIK SKUPŠTINSKOG ODBORA ZA KIM

DRECUN: Rezultati izbora na Kosovu doprineće političkoj nestabilnosti

Politika -

BEOGRAD - Predsednik Odbora Skupštine Srbije za Kosovo i Metohiju, Milovan Drecun ocenio je danas da su rezultati izbora na Kosovu očekivani, ali da će doprineti dugoročnoj političkoj nestabilnosti.

"Treba videti kako će se ta nova izabrana vlast odrediti pre Briselskom sporazumu, Zajednici srpskih opština", rekao je Drecun i ocenio da dan posle izbora Srpska lista ima "pun kapacitet da jedinstvenim političkim nastupom zaštiti svoje interese".

On je rekao da je "postignuto jedinstvo srpskih političkih predstavnika" što neće ostaviti mesta Albancima da "mešetare" i dodao da više niko ne može da ospori da je Srbija nezaobilazan i jedini činilac koji može da pregovora u ime srpskog naroda na Kosovu.

On je ocenio da odziv Srba na nedeljnim izborima na Kosovu pokazuje da su shvatili i značaj izbora i veza s Vladom Srbije.

Drecun je kazao da se pokazalo se da će preko Srpske liste država Srbija biti "nezaobilazno prisutna" na Kosovu.

"Ako ova koalicija ponudi Srpskoj listi da uđe u izvršnu vlast, a ostane pri tome da od ZSO nema ništa... kako bi srpski predstavnici mogli da učestvuju u takvoj vlasti?

Mislim da ćemo imati pokušaj sa jedne strane Albanaca da po svaku cenu izbegnu kapacitet koji srpski politički predstavnici sada imaju. S druge strane ćemo imati pritisak medjunarodne zajednice, Brisela i Vašingtona da u toj novoj vlasti budu svakako predstavnici, kako oni kažu, manjina. Njima bi najviše odgovaralo da to budu Srbi", naveo je on.

Na izborima na Kosovu je pobedila koalicija stranaka oko DPK Ramuša Haradinaja.

(Kurir.rs/Beta/RTS, Foto: Stefan Jokić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track