MINISTARKA MIHAJLOVIĆ O BATINAŠIMA: Institucije moraju da rade svoj posao
Foto: Aleksandar Jovanović

Posle objavljivanja ekskluzivnih fotografija

MINISTARKA MIHAJLOVIĆ O BATINAŠIMA: Institucije moraju da rade svoj posao

Politika -

BEOGRAD - Potpredsednica Vlade Srbije Zorana Mihajlović izjavila je danas da nije videla fotografije na kojima se vidi nasilje nad medijima i pristalicama opozicije u centru Beograda na dan kada je Aleksandar Vučić preuzeo dužnost predsednika Srbije, ali da institucije moraju da reaguju ako je zakon prekršen.

"Nisam videla fotografije, ali ova država ima svoje institucije koje moraju da rade svoj posao i sigurna sam da će raditi", rekla je Zorana Mihajlović novinarima u Skupštini grada Beograda.

Listovi Kurir i Danas objavili su fotografije za koje tvrde da dokazuju nasilje nad pristalicama opozicije i medijima ispred Skupštine Srbije 31. maja. Na fotografijama se vidi kako neidentifikovani muškarci, krupne građe, sa kratkim frizurama i naočarima za sunce na grub način odvode pristalicu neformalne grupe "Protiv diktature" Marka Radosavljevića, novinarku Danasa Lidiju Valtner i fotoreportera Milutina Markovića.

Ona je na pitanje novinara kako se oseća kada vidi čoveka iz Srpske napredne stranke koji sa 120 kilograma vuče novinara od 50 kilograma, rekla je da "nije bitno ko koliko kilograma ima i ko se gde nalazi jer se zna šta je posao države i institucija".

Potpredsednica Vlade je dodala da je nevažno ko je u kojoj stranci jer, kako je kazala, "oni gledaju da li se pojavio problem i da li je ili nije prekršen zakon".

HOĆEŠ DA TI LUPIM ŠAMAR? Simpatizeri SNS brutalno napali novinarku Espresa! (VIDEO)

"Svejedno je ko je u kojoj stranci, ako je zakon prekršen institucije treba da rade svoj posao i sigurna sam da rade svoj posao", rekla je Zorana Mihajlović.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Kurir)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Radikalizovan štrajk u Goši, blokirana Železnička stanica u Smederevskoj Palanci!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja