OPOZICIJA POČELA PRIPREME ZA BEOGRADSKE IZBORE: Nova stranka predlaže Vesnu Rakić Vodinelić za gradonačelnicu prestonice
Foto: Zorana Jevtić

Kurir saznaje

OPOZICIJA POČELA PRIPREME ZA BEOGRADSKE IZBORE: Nova stranka predlaže Vesnu Rakić Vodinelić za gradonačelnicu prestonice

Politika -

BEOGRAD - Opoziciona Nova stranka predložiće profesorku prava Vesnu Rakić Vodinelić za kandidata za gradonačelnika Beograda, nezvanično saznaje Kurir.

foto: Fonet/Imre Szabo

Kako nam je rekao dobro obavešten izvor, Nova se već duže vremena intenzivno priprema za gradske izbore, a njeni članovi, ali i brojne ugledne ličnosti iz javnog života, saglasni su da bi Rakić Vodinelić, kako zbog svoje zavidne biografije, tako i zbog aktivnog delovanja u politici, bila idelan pretendent na mesto prvog čoveka prestonice. Već je, naime, formiran predlog sastava tima Vesne Rakić Vodinelić za sve najvažnije funkcije u gradu.

ŽIVKOVIĆ ODLUČNO UOČI BEOGRADSKIH IZBORA: Rok da se opozicija ujedini je kraj juna

Ovo je na društvenoj mreži Tviter nezvanično potvrdio i lider Nove stranke Zoran Živković, podsetivši u jednoj prepisci da je kraj juna poslednji rok da opozicija napravi zajedničku pobedničku listu za beogradske izbore, ali i dodavši kratko mišljenje da je upravo predsednica Saveta Nove stranke najbolji kandidat za gradonačelnicu.

foto: Printscreen Twitter

"Već duže od mesec dana pozivam one političke stranke koje bez bilo kakve zamerke mogu da se predstave kao prava opozicija Vučiću da sednu i naprave zajedničku listu sa dobrim izborom kandidata za gradonačelnika Beograda, ali i za predsednika gradske skupštine, gradskog menadžera i šest sekretara koliko je dovoljno za upravljanje Beogradom. Do sada nisam dobio adekvatan odgovor. Za sada još nije prekasno za odgovor, ali poslednji rok je kraj juna. Neću da pretim nikome, ali sigurno je da Nova stranka neće ostati neaktivna u pogledu beogradskih izbora. Ja ću učiniti sve da napravimo zajedničku pobedničku listu", rekao je nedavno Živković.

foto: Kurir

Vesna Rakić Vodinelić je srpska pravnica i redovni profesor na Pravnom fakultetu Univerziteta Union u Beogradu. Objavila je više od 150 radova u Srbiji i inostranstvu, dopisni je član Međunarodne akademije za uporedno pravo u Parizu. a 20. maja delegati Nove stranke iz cele Srbije ponovo su je na stranačkoj konferenciji izabrali za predsednicu Saveta.

(Kurir.rs/ Foto: Zorana Jevtić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track