VUČIĆ PODRŽAO BATINAŠE I PONOVO OBMANJUJE CELU SRBIJU: Kurir još jednom objavljuje SILEDŽIJE NA DELU! Da li verujete predsedniku, ili SVOJIM OČIMA?!
Foto: E stock

sramotno

VUČIĆ PODRŽAO BATINAŠE I PONOVO OBMANJUJE CELU SRBIJU: Kurir još jednom objavljuje SILEDŽIJE NA DELU! Da li verujete predsedniku, ili SVOJIM OČIMA?!

Politika -

Po oprobanom receptu Vučić je ponovo pokušao da obmane celu Srbiju i svoje batinaše predstavi kao žrtve

BEOGRAD - Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otvoreno je stao na stranu batinaša koji su maltretirali građane i novinare na kontramitingu 31. maja na dan njegove zakletve, prebacujući krivicu na žrtve nasilja, optužujući ih da su želeli da izazovu masakr!

Kurir upravo zato ponovo objavljue fotografije i video-snimke Vučićeve privatne vojske, pa prosudite sami da li više verujete predsednikovim rečima ili fotografijama siledžija u akciji!

foto: Printscreen, Zorana Jevtić

Konferenciju za novinare sazvanu povodom imenovanja novog kandidata za premijera, predsednik je iskoristio da napadne Kurir i optuži svoje protivnike za provokacije i huliganizam. Najpre je osudio nasilje nad novinarima, govoreći da je to "nedopustivo" i da svako ko je napao novinare treba da odgovara. Ali je odmah zatim u svom već poznatom maniru, počeo da zamenjuje teze i napadnute građane predstavio kao huligane i nasilnike.

foto: E Stock
foto: E Stock/Aleksandar_Bačlija

Prema njegovim rečima, "obezbeđenje je na jedinom zakonski prijavljenom skupu, skupu podrške uklanjalo ljude za koje su procenili da su provokatori", što bi trebalo da znači da su SNS batinaši, koji su se surovo razračunavali sa građanima, bez ikakve krivice, i da su po Vučićevoj verziji događaja obavljali posao na potpuno zakonit način.

Vučić je u svom skandaloznom obraćanju napadnute građane opisao kao "provokatore" i "DOS-ovske batinaše" koji su "maltretirali i provocirali" učesnike skupa SNS, pa su zbog toga "neki ljudi morali da rade svoj posao i uklone ih, da bi se izbegli masakr i nemiri".

foto: Printscreen
foto: Printscreen
foto: E Stock/Aleksandar Bačlija

"Možda je trebalo blaže da ih uklone da bi se izbegli nemiri", doslovce je rekao Vučić, i time priznao da je do nasilja došlo. Naravno, nije pokazao nameru da prizna da je takav postupak potuno nezakonit.

foto: Dado Đilas

Naime, Prema Vučićevoj verziji, SNS batinaši su imali puno pravo da reaguju, ali neposredno pre njegove konferenciji se oglasio i v.d. zaštitnika građana Miloš Janković, koji je, nasuprot predsednikovoj priči, saopštio da obezbedjenje tog skupa nije imalo prava da vrši nasilje nad gradjanima, i da je policija ta koja je trebalo da reaguje.

"Redarska služba, odnosno obezbedjenje je dužno da vodi računa da ne dodje do remećenja tog skupa, ali ukoliko dodje do problema ili incidenata onda se zove policija. Obezbedjenje nema prava da primenjuju silu", rekao je Janković na RTV-u i dodao da policija ne sme da bude nemi posmatrač i da je njihova dužnost da reaguju ako vidi da dolazi do nasilja.

Janković je kazao da se na fotografijama vidi da policija "ništa nije učinila da do nasilja ne dodje" i dodao da se na jednom snimku vidi kako jedna grupa gradjana ograničava slobodu kretanja drugoj grupi

Predsednik Aleksandar Vučić verovatno nije imao vremena da obrati pažnju na mišljenje v.d. ombdusmana, a na svojoj konferenciji je najavio da će povodom svega reagovati tužilaštvo i pravosuđe, i "zamolio" tužilaštvo i policiju da svi koji su postupali protiv zakona, budu procesuirani". Ostaje da se vidi da li će SNS-ovski huligani odgovarati za nasilje, ili da će, kao i mnogo puta do sada, žrtve postati krivci, dok će nasilnici i batinaši nastavljati da "uklanjaju" sve protivnike Vučićevog režima, blaže ili oštrije.

Nedavno smo bili svedoci teškog incidenta u Vašingtonu, kada je obezbeđenje turskog predsednika Erdogana krvnički tuklo ljude koji su protestovali protiv turskog autokrate. Pošto je Vučić sada izabran za predsednika, sve se više pokazuje da mu je turski kolega, koga zovu "sultan Erdogan" mnogo bliži po mentaliteu i manirima, od njegovih brojnih "dobrih prijatelja" iz EU.

Na kraju, pozivamo vas da još jednom pogledate Vučićeve huligane u akciji:

(Kurir.rs)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja