(FOTO) VUČIĆ POSLE RAZGOVORA SA SNS O PODRŠCI ANI BRNABIĆ: Nije bilo lako!
Foto: Nebojša Mandić

NOVI BEOGRAD

(FOTO) VUČIĆ POSLE RAZGOVORA SA SNS O PODRŠCI ANI BRNABIĆ: Nije bilo lako!

Politika -

BEOGRAD - U sedištu Srpske napredne stranke održan je sastanak predsednika Srbije i lidera naprednjaka Aleksandra Vučića sa poslanicima te stranke, o izboru nove vlade i podršci Ani Brnabić za premijera.

Po završetku sastanka Vučić je novinarima samo kratko rekao: "Nije bilo lako, obratiće vam se Marija Obradović" i dodao da očekuje da će sve biti u redu.

Predsednik Srbije nije želeo da komentariše da li će SPS dobiti 4+1 mesta u Vladi Srbije.

foto: Nebojša Mandić

Na pitanje novinara da li je bilo nekih problema danas, Vučić je rekao:

"Verujem da će sve biti u redu".

Po završetku sastanka od narodnih poslanika u sedištu SNS su ostali Igor Bečić, Aleksandra Tomić, Vladimir Orlić, Srbislav Filipović, Milija Miletić, Aleksandra Đurović...

foto: Nebojša Mandić

"Ovo za nas nije bio jednostavan i lak dan. Snažno smo podržali odluku Aleksandra Vučića da premijerka bude Ana Brnabić. Treba obaviti još razgovora, bilo je danas različitih stavova. Ljudi su ustali i rekli šta misle, zašto rteba podržati i drugu opciju. Čekamo do četvrtka da vidimo da li ćemo imati 128 glasova i nastavljamo razgovore sa koalicionim partnerima", rekla je Marija Obradović i rekla da je veoma ohrabruje to što je bilo različitih tonova.

"Ono što je za nas važno, jeste da je za SNS Srbija na prvom mestu. Ukoliko ne dobijemo podršku za Anu Brnabić idmeo na nove izbore. Niko se tome ne raduje, mala je verovatnoća, ali ni ne bežimo od toga", rekla je Obradović.

foto: Nebojša Mandić

Aleksandar Vučić je danas stigao u centralu deset minuta pre početka sastanka, a na pitanje da li očekuje podršku, lider SNS je rekao: "Naravno."

U sedištu stranke bila je i predsednica skupštine Maja Gojković, koja je takođe rekla da očekuje apsolutnu podršku izboru Ane Brnabić..

Petnaest minuta pre početka sastanka stigli su Marija Obradovic, Marijan Rističevic, Katarina Rakić, Dubravka Filipovski, Aleksandra Đurovic, Zoran Dragišic, Srbislav Filipović, Aleksandar Martinović koji je stigao prvi i Maja Gojković.

foto: Nebojša Mandić

Na sastanak su došli i šef poslaničke grupe Aleksandar Martinović i njegov zamenik Vladimir Orlić.

Igor Bečić je poput neposlušnog đaka, zakasnio pet minuta.

Potpredsednica stranke i poslanica Marija Obradović novinarima je pred početak sastanka samo kratko rekla: "Očekujem snažnu podršku" i dodala da ona podržava izbor Ane Brnabić za novog premijera Srbije.

foto: Nebojša Mandić

Poslanik Marijan Rističević je takođe u kratkom obraćanju novinarima rekao da je već glasao za Anu Brnabić kao člana vlade, te da će glasati i sad.

Samostalana poslanica Dubravka Filipovski koja je takođe pozvana da prisustvuje ovom sastanku rekla je da daje snažnu podršku predlogu Aleksndra Vučića da poveri mandat i da očekuje da jedinstvo bude iskazano i danas.

Poslednji je na sastanak stigao Vladimir Đukanović koji je, za razliku od kolega, kao furija uleteo u lift.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Ana Brnabić ušla u Top 5 !

(Kurir.rs/S.Đ., Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja