OPOZICIJA KRITIKUJE VUČIĆEVU NAJAVU: Besmisleno je da vladu vode dva premijera!
Foto: Fotomontaža, Zorana Jevtić

OPOZICIJA O PODELI PREMIJERSKOG POSLA

OPOZICIJA KRITIKUJE VUČIĆEVU NAJAVU: Besmisleno je da vladu vode dva premijera!

Politika -

Najava predsednika Aleksandra Vučića da će se u novoj vladi Ana Brnabić baviti ekonomijom, a da će Ivica Dačić biti zadužen za politički deo, pravno je i politički neizvodljiva, kaže politički analitičar i poslanik opozicije Đorđe Vukadinović.

- To da imamo dva premijera, jednog zvanično, a drugog nezvanično, i politički i pravno je nemoguće. To je pre svega protivzakonito i neustavno, a i realno nemoguće, pa ako hoćete, na terenu i nefunkcionalno. Ovo samo pokazuje Vučićevu nameru da nema nijednog premijera i da on bude i predsednik vlade. On hoće da ima svu vlast, to je suština. Pa ne bi on postavljao Anu Brnabić tek tako... Ona je politički naturščik - komentariše Vukadinović.

Ovaj Vučićev „naum“, koji do sada nije bio praksa, osudili su i u pokretu Dosta je bilo.

- Od pobede na predsedničkim izborima, predsednik SNS i Srbije prekršio je Ustav svoje zemlje više puta. Ovih dana, najavom da će Ana Brnabić biti ekonomski premijer fokusiran na digitalizaciju, a Ivica Dačić politički, najavljuje još jedno kršenje Ustava, jer za ovakvu skalameriju ne postoji nikakav zakonski okvir. Naravno, u parlamentarnom sistemu kakav postoji u Srbiji, a u kom predsednik Srbije ipak uzme sebi za pravo da imenuje predsednika vlade, u sistemu u kome predsednik države ne podnese ostavku na mesto predsednika SNS već s tog mesta nastavi da vlada zemljom, još jedna protivustavna odluka kakva je ova o „dvoglavom fikus premijeru“ je očekivana - navode u DJB.

foto: Fonet/AP

Inače, Mandatarka Ana Brnabić ošišala se pred Vučićevu inauguraciju. Ona je novu frizuru pokazala tokom predstavljanja aplikacije E-ZUP, u okviru koje je prikazan upravni postupak izdavanja pasoša za maloletna lica u policijskoj stanici Savski venac.

Radi protiv Brnabićeve

STEFANOVIĆ BI DA BUDE PREMIJER

Prema nezvaničnim saznanjima Kurira, ministar policije Nebojša Stefanović stoji iza „halabuke“ oko nedovoljne podrške Ani Brnabić za premijerku, jer mu je cilj da on dođe na funkciju premijera.

- Nebojša je veoma nezadovoljan odlukom da Brnabićeva bude premijer. Kada je odmah posle objavljivanja njenog imena krenula lavina nezadovoljstva među koalicionim partnerima, ali i u samom SNS, Stefanović je to brže-bolje pokušao da iskoristi, pa je tako prvi istupio javno i rekao da postoji problem s većinom za izbor Brnabićeve - komentariše naš izvor.

Stefanović nije odgovorio na SMS Kurira.

Kurir / E. K.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako bez kvalifikacija SNS kadar dobija direktorsku funkciju?​​​​​​

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track