NOVICI TONČEVU PREKIPELO: Imao sam neprijatan razgovor s Dačićem
Foto: Zorana Jevtić, Aleksandar Jovanović

FUNKCIONER O SUKOBIMA S VRHOM STRANKE

NOVICI TONČEVU PREKIPELO: Imao sam neprijatan razgovor s Dačićem

Politika -

Na ivici sam da napustim SPS. Slavici Đukić je bitna samo fotelja, a Ivica se olako odriče ljudi, kaže Tončev

Nezadovoljan kadrovskim rešenjima za novu vladu, funkcioner SPS i poslanik Novica Tončev na korak je od toga da napusti socijaliste kako bi formirao svoju stranku - Socijalističku partiju.

Za Kurir kaže da je juče razgovarao s liderom SPS Ivicom Dačićem.

- Još nisam konačno prelomio, još nisam napustio SPS, ali ozbiljno razmišljam da krenem dalje, da osnujem novu političku stranku leve orijentacije, koja bi se borila za običnog čoveka, radnika. Razgovarao sam s Dačićem. Ne bih da otkrivam o čemu, uopšte nije bilo prijatno, ali jasno sam mu rekao: „Ivice, od tebe zavisi da li ostajem u SPS ili ne“ - kaže Tončev.

Kap je prelila čašu kad je vrh SPS optužio da „državne funkcije deli samo onima sa Dedinja, Senjaka i iz kruga dvojke“. Tončev je napustio sednicu Glavnog odbora SPS u nedelju, ljut što su socijalisti odlučili da Branko Ružić uđe u novu vladu.

Inače, on dodaje da su ga posebno pogodile izjave Dačićeve zamenice Slavice Đukić Dejanović, koja mu je poručila da ga niko ne zadržava u SPS i da može slobodno da ode.

- To samo govori o tome koliko je njoj bitna fotelja, dok se Dačić olako odriče ljudi - kratko je prokomentarisao Tončev, koji je i predsednik opštine Surdulica.

S druge strane, on kaže da će podržati Anu Brnabić za premijera.

- To što planiram da podržim predlog Vučića, nema veze s mojim odnosom i statusom u SPS. To je samo moja odluka - dodaje kratko.

foto: Dragana Udovičić

Neće više u politiku

BOROVČANIN SE SELI U AMERIKU

Za razliku od Tončeva, koji je u oktobru prošle godine dobio samo opomenu zbog kritika na račun partije, njegov dotadašnji partijski drug Nenad Borovčanin je isključen iz stranke. Iako se spekulisalo da bi i on prešao u novu stranku Novice Tončeva, bivši bokser kaže da ga politika više ne zanima.

- Imam ponudu da budem generalni menadžer jedne velike sportske akademije na Floridi. Pre pet godina je moj brat Miroslav otišao u Ameriku. Ja sam tada ušao u politiku i SPS da menjamo Srbiju. Brat se snašao, a mene je snašlo da su me porazili šljam, poltroni, lopovi i ostale društvene štetočine. Nikad više u politiku - poručio je Borovčanin.

Kurir / S. Vojinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Ekskluzivne fotografije Vulina i najvećeg kradljivca struje u Srbiji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track