ŠUTANOVAC ŽESTOKO OPTUŽIO: Vučiću, pozivao si na ubistvo novinara!
Foto: Zorana Jevtić, Beta

PORUČIO PREDSEDNIKU

ŠUTANOVAC ŽESTOKO OPTUŽIO: Vučiću, pozivao si na ubistvo novinara!

Politika -

I Vučić i Dačić znaju šta se desilo sa Ćuruvijom, Stambolićem i ostalima ubijenim za vreme njihove vlasti, kaže lider DS na optužbe šefa SNS da je bio deo režima koji je likvidirao Ranka Panića

Lider DS Dragan Šutanovac najoštrije je reagovao na izjavu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da on, Saša Janković i Vuk Jeremić, kao deo „vrha režima koji je likvidirao Ranka Panića, nisu bili zainteresovani ni za vođenje istrage za to“, ali sada njemu „sole pamet“ za Savamalu.

foto: EPA, Profimedia

Vučić je ovo rekao u intervjuu za Nedeljnik, u kojem je potkačio i Sašu Jankovića i Dragana Đilasa.

- Vučić govori o slučaju za koji je kao koordinator službi bezbednosti bio zadužen njegov veliki prijatelj (Miodrag Rakić, prim. aut.). Dok za to optužuje nas, koji nemamo nikakve veze s tim slučajem, on je taj koji je pozivao na ubistva ljudi i osvetu prema političkim neistomišljenicima i novinarima. I tada, kao i sada, izražavam žaljenje zbog tragično preminulog Ranka Panića, ali i zbog zloupotrebe njegovog imena u dnevnopolitičke svrhe.

Iz tog razloga moram da skrenem pažnju javnosti i da podsetim predsednika na nekoliko nepobitnih činjenica. Njegov SNS i on lično za smrt Ranka Panića je pozivao na odgovornost ministra unutrašnjih poslova Ivicu Dačića.

On je u Vladi, biće polupremijer i čovek zadužen za spoljne poslove i politiku Vlade, pa može da pita njega šta se desilo s Rankom Panićem, a obojica znaju šta se desilo sa Ćuruvijom, Stambolićem i ostalima ubijenim za vreme njihove vlasti - naveo je Šutanovac u saopštenju i dodao:

- Moć i pozicija sultana u zemlji Vučića trenutno abolira od bilo kakve odgovornosti, ali biće neophodno da odgovara za sve ono što je uradio u svom mandatu - kontrolisao celu državu, rukovodio armijom batinaša, najstrašnije cenzurisao medije, gušio slobodu mišljenja, razarao institucije, i zbog toga je nervozan, a ne zbog brige za tragično preminulog Panića.

Narodu Srbije će morati da odgovara politički - zašto je ljudima uzeo plate i penzije, povećao sve poreze, zašto vlada pomoću straha, zašto je zadužio državu u tom roku kao niko do sada, zašto će njegove greške morati da plaćaju naši unuci.

Šutanovac je poručio i da će Vučić pasti s vlasti.

- I Vučiću, možeš da odgovoriš kojom god hoćeš neistinom i kakvim god medijskim napisima, ali moraš da znaš da nećeš dobrovoljno napustiti vlast, kako kažeš, već će te narod smeniti, i to mnogo brže nego što očekuješ - poručio mu je lider DS.

Izbegao sva nezgodna pitanja

MA PUSTITE!

U već prepoznatljivom maniru, kada mu se neko pitanje ne dopada, Vučić pokušava da ga izbegne.

Novinar: Nisu novinari bili kontramitingaši?

Vučić: Kakvi novinari? Ovi iz DS i „Ne davimo Beograd“?

Novinar: Koleginica iz Danasa, mladi fotograf....

Vučić: Ma pustite koleginicu iz Danasa i drugog novinara. To je druga priča.

Novinar: A kad na konferenciji za novinare pokažete sliku nekog profesora za koju se ispostavi da je sa neke predstave?

Vučić: Ma pustite to.

foto: Nebojša Mandić

Saša Janković

VUČIĆU, PAKUJ SE!

Lider Pokreta slobodnih građana Srbije Saša Janković reagovao je na Vućeve tvrdnje da ga on nikada neće pobediti. - Ne čitam, ne slušam, niti je bitno šta taj čovek više priča dok davi Srbiju, i fizički i psihički. Navikao je da uništava sve oko sebe. Gubi vreme - bolje da se pakuje sve sa svojim batinašima. Srbija se oslobađa njihovog zagrljaja - rekao je Janković.

Kurir / Svetlana Vojinović

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Policija zaustavlja demonstrante na Brankovom mostu

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track