VUČIĆEVA ŽURKA: Imperatori nalickani za gala proslavu!
Foto: Damir Dervišagić

POTVRĐENO PISANJE KURIRa

VUČIĆEVA ŽURKA: Imperatori nalickani za gala proslavu!

Politika -

Na privatnoj gala zabavi novog predsednika biće prikazana izložba 17 velikih rimskih vojskovođa rođenih na tlu Srbije

Pod „budnim okom“ Konstantina Velikog, Hostilijana i još 15 rimskih imperatora izlivenih u bronzi, u Palati Srbije na Novom Beogradu užurbano se privode kraju poslednje pripreme pred današnju inauguraciju Aleksandra Vučića.

Naime, na privatnoj gala zabavi novog predsednika biće prikazana izložba 17 velikih rimskih vojskovođa rođenih na tlu Srbije, čime je potvrđeno pisanje Kurira.

Postavku, koju, između ostalog, čine i replika skulpture Adama iz Lepenskog Vira, fotografije o Topličkom ustanku i portreti Đorđa Petrovića Karađorđa i Miloša Obrenovića, maketa laboratorije Nikole Tesle na Long Ajlendu, prvi televizor proizvedenog u nekadašnjoj Jugoslaviji, poslednjih dvadesetak dana osmišljavalo je i postavljalo nešto manje od 3.000 ljudi.

- Cilj je da gosti svečane ceremonije osete Srbiju svim čulima, biće poslužene hrana i prikazani običaji iz svih delova zemlje. Više od 100 srpskih vinara prijavilo se da pokloni vina, od kojih će, zbog prostora, samo 57 moći da prikaže svoje proizvode - rekao je generalni sekretar predsednika Republike Nikola Selaković i dodao da će biti šest tematski koncipiranih prostorija.

Kurir / J. P.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track