POTRESNO PISMO MAJKE MRTVOG HEROJA S KOŠARA: Vođa Vučić baš zna sebi da ugodi!
Foto: Dragan Kadić, Darko Dozet

PISMO SINU POGINULOM NA KOŠARAMA

POTRESNO PISMO MAJKE MRTVOG HEROJA S KOŠARA: Vođa Vučić baš zna sebi da ugodi!

Politika -

Majka ubijenog Vladimira Radoičića oštro je reagovala na ponašanje predsednika Srbije, koji je srdačno primao čestitke od „svojih NATO prijatelja“ baš na dan kad je njen sin otišao u vojsku i tamo nastradao

Lozanka Radoičić, majka Vladimira (19), mrtvog heroja s karaule Košare, oštro je reagovala na postupak predsednika Aleksandra Vučića, koji je na dan kad je njen sin postao vojnik primao čestitke od svojih „NATO prijatelja“, istih onih koji su bombama pružali pomoć dok je 2.500 terorista OVK jurišalo na manje od 100 momaka, dece od 18 i 19 godina.

foto: Zorana Jevtić

Lozanka se protekle dve decenije svim silama borila da njen sin i njegovi drugovi koji su braneći Srbiju položili svoj život ne padnu u zaborav i koja je na dan inauguracije Aleksandra Vučića objavila na svom Fejsbuk profilu pismo svom poginulom sinu.

foto: Zorana Jevtić

- Danas je u Srbiji „važan“ dan, danas je Srbija okupila sve državnike sveta koji su hteli da dođu... Danas je inauguracija vođe Srbije. Čoveka koji baš zna sebi da ugodi... Priče od koje ćemo „dugo da živimo“. Naravno, tu su svi njegovi prijatelji iz NATO. Danas kada je tebi devetnaest godina otkako si otišao u vojsku, vojnici NATO završavaju vežbu na teritorije Srbije. Oni koji su u vreme kada si ti, sine, postao vojnik, uveliko pomagali šiptarske teroriste koji su upadali iz Albanije. Danas su nam, sine, oni „prijatelji“ - navodi se u majčinom pismu.

Do danas je spomenik dobio jedino Tibor Cerni, a njega je otkrio upravo predsednik Vučić. Ostali srpski heroji svoj još uvek čekaju.

foto: Privatna Arhiva

- Otkrio spomenik i odmah otišao da se vidi s predstavnicima NATO. Spremaju da podignu spomenik i vama koji ste pali na Košarama. Spomenik koji je posvećen vama samo u nazivu. Vaša imena će biti, ali tako da će moći da ih vide samo deca koja će moći da se zavuku unutar spomenika. Nikako da ih vidi svako ko priđe da pogleda spomenik. Vajar koji ga radi rad je da sasluša svakoga, ali spomenik mora da bude onakav kako ga je on zamislio. Nikako drugačije... - piše u pismu rezignirane majke palog heroja, u kome dodaje:

- Znači da pod parolom vas heroja Košara spomenik dobijaju u stvari „heroji“ koji su vas ubijali. Tako i spomenik izgleda, sa tri vojnika, od kojih je jedan nad Amerikom, drugi nad Evropom i treći, ne znam gde su ga smestili... - piše razočarana majka palog heroja.

foto: Privatna Arhiva

BITKA ZA KOŠARE

Borba za karaulu Košare trajala je od aprila do juna 1999. Poginulo 108 srpskih vojnika i 200 vojnika OVK

OVK je imao podršku avijacije NATO i albanske vojske. NATO je, radi direktne podrške jedinicama OVK oko Košara, u Albaniju uputio 24 jurišna helikoptera „apač“

Uz helikoptere, Amerikanci su u Albaniju kao podršku poslali i 6.200 vojnika, pisao je tada Vašington post

Vojska Jugoslavije je često išla u napade po ledenoj kiši, mrazu, magli i snegu

Graničnu jedinicu na Košarama pre bitke činili su vojnici na redovnom odsluženju vojnog roka koji su služili vojsku od marta 1998. i imali su uglavnom po 19 ili 20 godina

Bitka za Košare zvanično je završena 14. juna 1999, kada se Vojska Jugoslavije, na osnovu Kumanovskog sporazuma sa snagama Kfora, povukla s Košara

foto: Kurir

Puno korisnih informacija

DANAS U KURIRU POKLON DODATAK DR KURIR: Nastanak i lečenje uraslih dlaka

U današnjem dodatku Dr Kurir saznajte sve o urastanju dlaka, na koji način dolazi do ovog problema, da li se može sprečiti i na koji način se leči.

Odgovore na ova pitanja samo za Dr Kurir daje prim. dr sc. med Boško Milev.

Pored toga donosimo vam efikasan neoperativan tretman kod diskus hernije, kao i kako izgleda i šta sve obuhvata kompletan dvočasovni sistematski pregled.

Svake nedelje u Kuriru čekaju vas korisne informacije kako da sačuvate i

unapredite svoje zdravlje.

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track