ŠAPIĆ OPLEO PO GRADSKOM MENADŽERU: Vesić rušio i Malog, pakovao mu afere!
Foto: Zorana Jevtić, Marina Lopičić

Fajt

ŠAPIĆ OPLEO PO GRADSKOM MENADŽERU: Vesić rušio i Malog, pakovao mu afere!

Politika -

Sve beogradske opštine dobiće više novca, osim Novog Beograda, a njegov predsednik misli da iza takve odluke stoji Goran Vesić

Predsednik opštine Novi Beograd Aleksandar Šapić uputio je žestoko optužbe na račun gradskog menadžera Gorana Vesića!

Šapića je naljutilo to što se na sednici Skupštine grada koja je zakazana za četvrtak jedino Novom Beogradu neće odobriti povećanje budžeta, pa je zato na svom Fejsbuku napisao pismo Vesiću.

- Pa kako vas, bre, nije sramota?! Da li je moguće, Gorane Vesiću, da si zbog prevelike želje da postaneš gradonačelnik i odluke da se zato lično obračunavaš sa mnom počeo i ozbiljno da ugrožavaš blizu 300.000 Beograđana, odnosno Novobeograđana koji žive na našoj opštini, i uskraćuješ im novac.

Nastavljaš sa svojom destrukcijom, koja te čitav život prati. Pa čak je i pokojni premijer Đinđić za života bio jedna od najomraženijih ličnosti u Srbiji, i to ne zato što je bio nesposoban, nego najviše zbog ljudi koji su ga okruživali, a među onima koji su mu bili najbliži si bio i ti - napisao je Šapić.

foto: Dado Đilas

On je naglasio da se, uprkos svemu, neće povući i pozvao Vesića da dođe kod njega da razgovaraju ako ima neki problem.

Inače, Šapić je optužio Vesića da godinama radi protiv gradonačelnika Siniše Malog.

- To što si radio Siniši Malom, ne bih poželeo ni najgorem neprijatelju. Sedeo si 15 metara u kancelariji do njega i godinama ga opstruisao na sve moguće načine. Nameštao negativne tekstove u novinama, pomagao proteste protiv njega, pravio paralelni kabinet, pravio razdor među funkcionerima, sekretarima, direktorima preduzeća - rekao je Šapić i dodao:

- Bili su svi podeljeni na „Vesićeve“ i „Sinišine“ i plašili se da nešto ne pogreše ako poslušaju nekog od vas dvojice, a u strahu da to drugi ne sazna. Sve to i još mnogo toga zna cela uprava grada bolje od mene, samo svi ćute jer se plaše da to kažu. I sve to u želji da ga smeniš i ti postaneš gradonačelnik. Pa evo, uspeo si i u tome konačno, a i za to me baš briga.

Vesić juče nije odgovarao na njegove prozivke.

Vladimir Goati

GRAĐANI ĆE ISPAŠTATI ZBOG POLITIKE

Vladimir Goati, predsednik Transparentnosti Srbija, smatra da je politika presudila.

- Ako je tačno da su svi osim Novog Beograda dobili povećanje, onda to daje dobre razloge za sumnju da su u ključni bili politički kriterijumi. Ovim će biti oštećeni svi građani Novog Beograda, pa tako i oni koji glasaju za SNS.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Radnik tera građanina od fontane

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track