SKANDAL U JUTARNJEM PROGRAMU: A ko beše taj novi ministar Goran Trivan? Evo, bio je u pritvoru....
Foto: Printscreen

Prozivka

SKANDAL U JUTARNJEM PROGRAMU: A ko beše taj novi ministar Goran Trivan? Evo, bio je u pritvoru....

Politika -

BEOGRAD - Dosadašnji gradski sekretar za ekologiju Goran Trivan, koji će u novoj Vladi Srbije najverovatnije voditi Ministarstvo životne sredine, postao je meta prozivke u jutarnjem programu televizije Pink, kada je voditelj Srđan Predojević u okviru biografije budućeg ministra istakao da je isti svojevremeno bio u pritvoru.

foto: Printscreen

Prelistavajući štampu, Predojevićev gost, novinar Nikola Trklja, komentarisao je navode da će Branko Ružić, Nenad Popović i Goran Trivan biti pojačanje u budućoj Vladi mandatarke Ane Brnabić, a uvod je napravio upravo voditelj iznenadnim pitanjem: "A ko je Goran Trivan?"

NOVA IMENA U BUDUĆOJ VLADI: Ružić vodi državnu upravu, Trivan na čelu Ministarstva za ekologiju

To je na trenutak zateklo Trklju koji se ubrzo prisetio da Trivana pamti još iz studentskog doba.

foto: Printscreen

"Tad je već bio politički aktivista ili kako se to tad zvalo - Socijalistički savez radnog naroda ili omladine? Onda se krajem 80-tih izgubio, verovatno u nekim poslovnim odnosima, a ponovo se pojavio u gradskoj strukturi vlasti, bio je gradski sekretar za ekologiju, znači kadar SPS", objasnio je Trklja.

Na Srđanovo pitanje šta još zna o Trivanu, Trklja je naveo: "Tek toliko", ali voditelj nije odustajao, te je program nastavio konstatacijom da će konsultovati Gugl i u internet pretraživaču ukucao "Goran Trivan, SPS".

foto: Printscreen

"Piše: Goran Trivan u pritvoru", pročitao je Predojević, što je zbunilo njegovog gosta.

SEDNICA SKUPŠTINE SUTRA U 10 SATI: Vlada Ane Brnabić 15. od uvođenja višestranačja

"2001. godine izveden pred istražnog sudiju okružnog suda u Negotinu... Teretio se za zloupotrebu službenog položaja prilikom kupovine stana", nastavio je voditelj jutarnjeg programa i upitao Trklju da li je to isti Goran Trivan koji je sada viđen za ministra u novoj Vladi.

foto: Printscreen

"Verovatno jeste. Sećate li se da se vodio postupak i protiv Mire Marković oko kupovine nekog stana? Socijalisti su delili stanove, pa je posle kad je DOS došao na vlast prva optužnica bila nelegalna kupovina stanova", podvukao je Trklja, što je Predojević propratio uz osmeh i program skrenuo na drugu temu.

foto: Printscreen

"Nego, o čemu smo mi ono pričali malopre", nastavio je Srđan dalje prelistavanje dnevne štampe kao da se ništa nije desilo.

(Kurir.rs/Foto: Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track