OPOZICIJA U KRAGUJEVCU POZVALA NA BOJKOT: SNS građanima oduzima pravo da sami biraju članove Saveta mesnih zajednica
Foto: Nebojša Mandić/Ilustracija

IZBORI RASPISANI ZA 20. AVGUST

OPOZICIJA U KRAGUJEVCU POZVALA NA BOJKOT: SNS građanima oduzima pravo da sami biraju članove Saveta mesnih zajednica

Politika -

KRAGUJEVAC - Opozicioni odbornici Pokreta za naš grad, Liberalno - demokratske partije, Srpskog pokreta obnove i Demokratske stranke pozvali su danas građane Kragujevca na bojkot izbora za članove savete građana u mesnim zajednicama, raspisane za 20. avgust.

Po navodima opozicije, Odluku o mesnoj samoupravi, za čije donošenje nije glasao dovoljan broj odbornika, vladajuća većina namerava da sprovede po svaku cenu, "bahato i mimo zakona".

Te stranke smatraju da se "radi o jednoj protivustavnoj i nezakonitoj odluci gradske vlasti, usvojenoj na skandalozan način, nedovoljnim brojem glasova odbornika u Skupštini grada, grubo kršeći Statut grada, a sve u cilju manipulacije, da svoje partijske izbore predstave kao građanske", navodi se u saopštenju.

"Na ovaj način, vladajuća Srpska napredna stranka uz pomoć svojih satelita, građanima oduzima njihovo Ustavom i zakonom garantovano pravo da sami uređuju način i organizaciju izbor građana za članove Saveta mesnih zajednica, sa ciljem da ovaj oblik građanske inicijative stave pod svoju stranačku kontrolu", navodi se u saopštenju.

Traži se da ostavke podnesu svi u lokalnoj vlasti koji su odgovorni za "nezapamćenu sramotu koja predstavlja presedan u lokalnom parlamentarizmu".

(Kurir.rs/Beta, Foto: Nebojša Mandić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: AMG platio porez, evo i dokaza!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track