VANREDNE VESTI - KURIR TV UŽIVO! REŽIM VUČIĆA OGREZAO U KRIMINALU: Diktator i njegovi saradnici prete distributerima lista Kurir!
Foto: Nebojša Mandić

VANREDNE VESTI - KURIR TV UŽIVO! REŽIM VUČIĆA OGREZAO U KRIMINALU: Diktator i njegovi saradnici prete distributerima lista Kurir!

Politika -

Nakon višenedeljnih pritisaka na "Adrija medija grupu" i njene zaposlene slanjem raznih inspekcija, finansijske kontrole i zastrašivanjem urednika, novinara i foto-reportera, vladajući režim napravio je još jedan korak u želji da uništi Kurir.

U pokušaju da finansijski iscrpi "Adrija medija grupu", režim Aleksandra Vučića ide tako daleko da pokušava, suprotno zakonima ove zemlje, da zaustavi i sabotira prodaju dnevnog lista Kurir na trafikama i drugim prodajnim mestima širom zemlje.

Naime, svim distributerima je prećeno i od njih traženo da sabotiraju Kurir po svaku cenu i da se naslovna strana Kurira više ne sme videti na kioscima.

Vrh vlasti želi na ovaj način da našem najprodavanijem izdanju obori tiraž i time zaustavi kritičko pisanje o malverzacijama režima Aleksandra Vučića.

"Adrija medija grupa" podseća da su ovakvi postupci zakonom kažnjivi i da u članu 149 Krivičnog zakonika Republike Srbije stoji: "Ko neovlašćeno spreči ili ometa štampanje, snimanje, prodaju ili rasturanje knjiga, časopisa, novina, audio i video kaseta ili drugih sličnih štampanih ili snimljenih stvari, kazniće se novčanom kaznom ili zatvorom do jedne godine".

AMG traži od nadležnih organa, tužilaštva i policije da odmah reaguju i spreče ova kriminalna dela.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track