DUŠAN MILISAVLJEVIĆ O PORESKOM UDARU VUČIĆA NA AMG I ALEKSANDRA RODIĆA: Uloga medija je da kontrološe vlast i ulazuje na data obećanja
Foto: Marina Lopičić

BRUTALAN PRITISAK NA ADRIJA medija grupu

DUŠAN MILISAVLJEVIĆ O PORESKOM UDARU VUČIĆA NA AMG I ALEKSANDRA RODIĆA: Uloga medija je da kontrološe vlast i ulazuje na data obećanja

Politika -

Poslanik DS Dušan Milisavljević konsatovao je da postoji prozivka "Adrija medija grupe". - Postoji prozivka AMG. Lično se zalažem za slobodu izražavanja, koja je zagarantovana Ustavom. Uloga medija je da prati rad političara, kritikuje i ukazuje na data (ne)ispunjena obećanja građanima. Uloga medija je da kontroliše vlast i opoziciju - rekao je Milisavljević.

Podsetimo, pre samo 15 dana, "Adrija medija grupa" (AMG) Aleksandra Rodića i sve firme u vlasništvu porodice Rodić dobile su zvanična uverenja od Poreske uprave Ministarstva finansija Republike Srbije da su izmirile sve obaveze koje su u nadležnosti Poreske uprave. "Adrija medija grupa" je od 2012. godine dosad platila 1.628.473.710 dinara na ime raznih poreza Republici Srbiji.

AMG i sve kompanije koje posluju u okviru njega takođe su dobili i uverenja od Sekretarijata za javne prihode Gradske uprave Grada Beograda da su sva potraživanja izmirena sa 9. junom 2017, a onda se pojavio izmišljeni dug od 6.889,24 dinara za period od 1. do 30. 9. 2014. koji je narastao do neverovatnih 2.152.946,64 dinara. Umesto da odgovori na kritike iznete u našim medijima, diktator Aleksandar Vučić ih ne demantuje, jer su istinite, već zamenom teza pokušava da nas predstavi kao milionske dužnike i time stvori uslove za naše nesmetano gašenje. Po ekspresnom postupku izmišljen je fantomski, nepostojeći dug AMG iz 2014. i 2015. godine, a kamata je određena - odokativno. Kao primer navodimo konkretne slučajeve finansijske zloupotrebe: izmišljeni dug od 6.889,24 dinara za period od 1. do 30. 9. 2014. narastao je do neverovatnih 2.152.946,64 dinara. Vučić je naredio ljudima u Poreskoj upravi da izmisle još desetine lažnih dugovanja u visini od po svega nekoliko hiljada dinara, koja su volšebno narasla do milionskih iznosa.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: AMG platio porez, evo i dokaza!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track