OBRADOVIĆ OŠTAR U SKUPŠTINI: Vučić, Nikolić, Vulin i Dačić su izdajnici, u novoj Vladi najmanje dvoje masona
Foto: Marina Lopičić

VLADA KAO POLITIČKI FRANKENŠTAJN

OBRADOVIĆ OŠTAR U SKUPŠTINI: Vučić, Nikolić, Vulin i Dačić su izdajnici, u novoj Vladi najmanje dvoje masona

Politika -

BEOGRAD - Šef poslaničke grupe Dveri Boško Obradović izjavio je danas tokom rasprave o izboru vlade da je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiču bilo bitno da ceo svet prenese da su Srbi za premijera po prvi put dobili ženu, Hrvaticu i lezbejku, a tokom izlaganja je Vučića, Ivicu Dačića, Tomislava Nikolića i Aleksandra Vulina nazvao izdajnicima.On je kazao i da nema ništa protiv žena na čelu države i da žene nisu te koje su izdale zemlju i Kosovo i Metohiju već Aleksandar Vučić, Ivica Dačić, Tomislav Nikolić i Aleksandar Vulin.

foto: PrintScreen

Njega je prekinula predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković ističući da neće dozvoliti da tako priča o onima koji vode državu. "Neću dozvoliti da vredjate i da nazivate bilo kog političara izdajnikom. Najmanje ću dozvoliti kvalifikaciju da je neko izdajnik i da je priznao Kosovo, jer u Srbiji niko nije priznao Kosovo", rekla je Gojković.

Ona je istakla da to što Obradović iznosi nije politički stav već bezobrazluk.

"Unapred vam kažem ako u tom tonu želite da govorite možete da se žalite svim medjunarodni faktorima ja ću vas kazniti zato što iznosite monstruozne kvalifikacije za ljude koji vode našu državu", rekla je.

foto: Zorana Jevtić

Obradović je nastavio svoje izlaganje i rekao da Brnabić nije u vladu došla da zastupa interese žena i da radi na njihovom jačanju, čemu u prilog govori i ekspoze u kom nije bilo ni reči o ženama koje ostaju bez posla jer žele da budu majke, a nije govorila ni o ženskom preduzetništvu ni životu žena na selu, već da je došla da radi u nečijem drugom interesu.

On je Brnabić pitao i kakve veze ima sa masonima, navodeći da ih je u vladi najmanje dvoje.

On je kazao i da je Brnabić radila u američkim firmama i upitao da li je to možda preporučilo za mandatarku i da li će raditi u njihovom ineteresu i kao predsednica Vlade.

foto: Printscreen

Obradović je rekao da Dveri neće glasati za izbor vlade koja je "politički frankenštajn, vrhunac DOS-a i sve samo ne srpska vlada".

Pošto je Obradović završio izlaganje predsednica Skupštine mu je izrekla dve opomene.

Brnabić je odgovorila Obradoviću na kritike o Kosovu i Metohiji. Na pitanje zašto nije formirano ministarstvo za Kosovo i Metohiju rekla je da je to neupitno jer je Kosovo sastavni deo Srbije i da to piše i u Ustavu Srbije.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

Ona je kazala i da je dok je studirala u Velikoj Britaniji radila u Srpskom informativnom centru i to za vreme bombardovanja Srbije 1999. godine, i da joj je to bio najteži momenat u životu jer nije tada bila u svojoj zemlji. Brnabić je kazala i da je taj info centar bio u crkvi te upitala Obradovića da li je, po njemu, SPC strani tajni agent.

(Kurir.rs/Beta/Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Boško Obradović: Osuđujem Vučićev pritisak na slobodne medije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track