BALŠA BOŽOVIĆ: Jarboli sa srpskom zastavom su enormna pljačka građana
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

SKUPLJE I OD FONTANE

BALŠA BOŽOVIĆ: Jarboli sa srpskom zastavom su enormna pljačka građana

Politika -

Šef odborničke grupe Demokratske stranke (DS) Balša Božović izjavio je danas da je izgradnja jarbola sa srpskom zastavom od 120 metara u Beogradu, koji će koštati 220 miliona dinara, "enormna pljačka građana Srbije".

Božović je novinarima u Skupštini Beograda kazao da je oko šest miliona evra potrošeno na fontanu na Slaviji, na jarbole, na sajt koji Beograd i Gradska uprava planiraju da urade.

Ocenio je da se iza toga krije "ogromno ispumpavanje novca pred izbore" u Beogradu, jer je gradska vlast svesna da neće više ostati na vlasti zato što građani ne podržavaju režim Srpske napredne stranke.

"S druge strane, u rebalansu budžeta smo našli novac - 300.000 evra za dva sajta koji Beograd i gradska uprava planiraju da naprave u narednih mesec dana. Dakle, 150.000 evra košta jedan sajt. U pitanju je enormna korupcija", rekao je Božović novinarima u Skupštini Beograda.

On je dodao da se sve u gradu pretvorilo u puku demagogiju i pljačku građana.

"Vi plaćate, u trenutku kada su građani sa smanjenim platama i smanjenim penzijama poniženi i uvređeni, da vi njih ponižavate dalje sa projektom jarbola od 220 miliona dinara. Imate u Beogradu još deset jarbola koji se grade, oni su od 30 metara i od 134 miliona dinara", kazao je Božović.

Kurir.rs

Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track