VUČIĆ STVARA NOVE TAJKUNE - SVOJE ROĐAKE: Boris Tadić sve otkrio: Braća, saradnici i kumovi KONTROLIŠU CELU SRBIJU!
Foto: Marina Lopičić, Nebojša Mandić

Tadić žestoko opleo po predsedniku Srbije

VUČIĆ STVARA NOVE TAJKUNE - SVOJE ROĐAKE: Boris Tadić sve otkrio: Braća, saradnici i kumovi KONTROLIŠU CELU SRBIJU!

Politika -

Aleksandar Vučić preko braće, kumova i saradnika stvara ekonomsku moć koja bi trebalo da učini njegov poraz na nekim budućim izborima irelevantnim jer će imati sve poluge u svojim rukama, kaže bivši predsednik Srbije Boris Tadić!

Boris Tadić, predsednik Socijaldemokratske stranke (SDS) i bivši predsednik Srbije, optužio je Aleksandra Vučića da stvara novu generaciju tajkuna koja će mu pomoći da vlada Srbijom i kada jednom ode sa vlasti!

Na pitanje ko su novi tajkuni, Tadić kaže:

Slučaj Karića i Caneta

- Vučićevi najbliži saradnici, braća, kumovi koji kontrolišu softversku industriju, izgradnju puteva, trgovinu električnom energijom i sve poslove vezane za struju, poslove oko poljoprivrede. Vučić sada stvara ekonomsku moć koja bi trebalo da učini njegov poraz na nekim budućim izborima irelevantnim jer će imati sve poluge upravljanja zemljom u svojim rukama - poručio je Tadić u intervjuu za nedeljnik NIN.

Tadić dodaje da bi biznismen Miroslav Mišković bio uhapšen i u njegovom mandatu da su postojali dokazi.

- Vučić ga je uhapsio na osnovu naše istrage ne mareći za nepostojanje dokaza i misleći samo na svoju popularnost. Mogao sam i ja to tako identično da uradim, ali nisam, jer bi to srušilo pravni sistem zemlje i omogućilo hapšenje svakog građanina bez dovoljno dokaza - kaže Tadić i dodaje da „Vučiću to očigledno nije problem“.

On je podsetio i da su Bogoljub Karić i Stanko Subotić Cane oslobođeni u Vučićevom mandatu, i to zbog zastarelosti procesa.

- Da li je Karić na Vučićevoj inauguraciji slika te Vučićeve obećane detajkunizacije Srbije? - pita se Tadić.

Bivši predsednik kaže da su netačne tvrdnje da je Vučićev način vladanja usavršen model onoga što je on počeo.

- Svako ko govori da je sve bilo isto samo je sada usavršeno zapravo svesno ili nesvesno abolira Vučića od krivice za stanje u Srbiji i od odgovornosti za kreiranje autokratskog sistema u kojem živimo. Nikada nisam imao vlast koju Vučić ima, niti sam je ikada želeo - istakao je Tadić i dodao da je „ova vlast oživela gebelsovsku ulogu medija, koju su imali i tokom devedesetih“.

Razgovori o koaliciji

Tadić je istakao i da „ima bojazan da će Brnabićeva biti produžena ruka Vučića“, kao i da postoji mogućnost da na leto budu novi vanredni izbori:

- Sada smo u razgovorima o formiranju koalicije. Janković, Šutanovac i ja imamo visok nivo razumevanja, što je dobro.

foto: Reuters

O kancelarki

NISAM LAGAO MERKELOVU

Tadić kaže i da ne veruje da je Angela Merkel poručila Vučiću da je on prvi koji je nije lagao.

- Ona zna da ja nju nikada ništa nisam slagao. Ona je tražila povratak Kfora i Euleksa, što sam i prihvatio, i povlačenje srpskih institucija na severu Kosova, što nisam prihvatio - kaže Tadić, demantujući takođe da je on učestvovao u pravljenju SNS, kao i da je Ivicu Dačića vratio u politički život.

foto: Kurir

Ekipa Kurira

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Zašto je uhapšen Dejan Anđus?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja