VUČIĆ RAZJASNIO DA ĆE MU VULIN BITI POTRČKO: Ja sam vrhovni komandant, a ne on
Foto: Tanjug

BLAM ZA NOVOG MINISTRA ODBRANE

VUČIĆ RAZJASNIO DA ĆE MU VULIN BITI POTRČKO: Ja sam vrhovni komandant, a ne on

Politika -

"Ja sam komandant oružanih snaga, a Aleksandar Vulin će obavljati poslove u skladu sa programom vlade", rekao je u Dubrovniku predsednik Srbije Grabar Kitarović i Vučić razgovarali o odnosima dve zemlje

Upitan da na mesto ministra odbrane bude postavljen Aleksandar Vulin, koji je sa hrvatskim kolegama razmenjivao oštre poruke, Vučić je rekao da je srpski ministar nekada slao oštre poruke, ali da ni izjave iz Hrvaske nisu bile "nimalo slatke".

"Drugu stranu vidimo, a svoju ne. Pustite to, ja sam vrhovni komandant oružanih snaga, on će obavljati poslove u skladu sa programom vlade", rekao je predsednik Srbije za zagrebačku redakciju Televizije N1.

On je kazao da će sličnih izjava možda biti i početkom avgusta, kada se u Hrvatskoj proslavlja Oluja, a u Srbiji tuguje. Međutim, dodao je da odnosi između dve zemlje napreduju i da je dobro što je tako.

Kada su u pitanju nerešena pitanja između Srbije i Hrvatske, među kojima je i razgraničenje na Dunavu, Vučić je rekao da bi uskoro trebalo da se sastanu stručne komisije koje će raspravljati o toj temi.

"Ne mislim da tu ima prevelikih problema, ne treba podizati strasti. To treba da se stručno reši. Ako ne možemo da se dogovorimo, onada da idemo na arbitražu", objasnio je predsednik Srbije.

"Domino efekat Agrokora neizbežan"

Kada je u pitnaju problem Agrokora, Vučić je rekao da je "Agrokor za nas nelaka stvar" i dodao da je za ljude u Hratskoj verovatno noćna mora.

"Ali se plašim, mnogo se plašim za Agrokor i posledice svega koje mogu da dođu", rekao je Vučić.

foto: AP

Upitan da li može doći do domino efekta i prelivanja krize u Srbiju, Vučić odgovara da "na kraju krajeva" do toga mora doći.

Agrokor je vlasnik i Dijamanta, Frikoma, Mivela, Merkatora S. Srpski proizvođači pune agrokorove prodavnice u Hrvatskoj, a kada njihovi proizvodi tu ne nađu, onda se to vidi kroz efekte privrednog rasta, objasnio je predsednik Vučić.

(Kurir.rs/N1)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO : Zašto je uhapšen Dejan Anđus?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track