SAŠA MIRKOVIĆ ŽESTOKO OPTUŽUJE: Posle sastanka s Vučićem Milojici Markoviću namešteni poslovi od 40 milijardi dinara
Foto: Marina Lopičić

progovorio o svemu

SAŠA MIRKOVIĆ ŽESTOKO OPTUŽUJE: Posle sastanka s Vučićem Milojici Markoviću namešteni poslovi od 40 milijardi dinara

Politika -

Bivši pomočnik ministra saobraćaja i bivši član Glavnog odbora SNS Saša Mirković optužio je Aleksandra Vučića da je biznismenu Milojici Markoviću obogućio unosne državne poslove.

Marković je nedavno prijavio policiji novinara Dejana Anđusa za iznudu, posle čega je on uhapšen. Anđus je u poslenje vreme žestoko kritikovao aktuelnu vlast, tako da su mnogi njegovo hapšenje ocenili kao pokušaj ućutkivanja.

Mirković je u tekstu koji je napisao tim povodom otkrio kako je Marković došao u poziciju da i pod Vučićevom vlašću dobija poslove.

Prenosimo tekst u celosti:

Od 2014. godine, od kada je Vučić organizovao sastanak, posle dogovora sa Dejanom Anđusom i Milojicom Markovićem, a na kom su bili: Zorana Mihajlović, Ivica Kojić i Zoran Drobnjak, nakon kog firme Milojice Mrkovića dobijaju poslove do dana današnjeg u vrednosti od blizu 40.000.000.000. (milijardi dinara).

Tako čovek koji je kosio travu na autoputu zimi, čovek koji kupuje kuće po Bežanijskoj kosi i koji je učestvovao u stvaranju putarske hobotnice, i koji izbegava pravdu države Srbije dugo godina, čovek koji u razne kabinete, raznih političara direktno nosi novac u torbama, nastavlja svoje haračenje Srbije, i svoju dugogodišnju praksu, a u petak postaje lažna žrtva jednog novinara.

Ovo govorim i pišem, kao bivši pomoćnik ministra saobraćaja, zaduženog za puteve, koji u svojoj težnji da radi svoj posao, to nije mogao, pa je sa svim tim upoznao i svog tadašnjeg šefa u Vladi i koordinatora svih službi bezbednosti Aleksandra Vučića.

Umesto da sve to ispita, kao čovek koji je na krilima borbe protiv korupcije dobio poverenje naroda, on ulazi u posao i prima ovakve i slične putare i naređuje da im se omogući da nastave dalje pljačku građana Srbije, bez tendera, kojim bi sve putarske firme mogle da prehranjuju svoje radnike, makar podjednako.

Vučić u najmanju ruku treba da podnese ostavku, a pravi državni organi, (a ne njegovi partijski poslušnici), da odrade istragu i utvrde činjenice:

Zašto Vučić, kao koordinator službi bezbednosti i predsednik Vlade Srbije, nije odbio da primi Milojicu Markovića i mnoge druge?

Da li je Vučić bio upozoren da se u tom trenutku vode istražni postupci, kao i krivični postupci protiv Milojice Markovića?

Da li je posao predsednika Vlade, da prima sumnjiva lica, i daje nalog službenicima Vlade da mu omoguće da dobije posao i da „kako Vučić kaže, sad radi po zakonu“?

Da li je imao informacije, koliko je puta i u kom vremenskom intervalu firma Europark kosila travu zimi i u kakvim je odnosima bila sa Nibens grupom, za šta sam ga lično upoznao kao pomoćnik ministra?

Da li je Vučić stavljajući kartu Srbije (dok je još bio u opoziciji), znao ko od putara radi i zašto je nastavio da sarađuje sa svim putarima i da mu finansiraju kampanje, mnogi od njih?

Zašto je na mesto direktora V.D. stanju zadržao Zorana Drobnjaka do današnjeg dana, i čime je ucenjivao Drobnjaka?

Čije su mašine srušile Savamalu, pošto je odlično upoznat sa građevniskom operativom?

Da li je namestio svim svojim bivšim drugovima koji nisu hteli da učestvuju u njegovom pustošenju Srbije, razne medijske i zakonske probleme, i da li im je, sa ljudima iz SNS otimao firme i gasio preduzeća?

Da li je u službenim prostorijama Vlade Srbije, primao ili isplaćivao novac u kešu i kome?

Da li je njegov savetnik Aleksa Jokić, čovek preko kog on utiče na banke i ostale državne firme, kao što su: Telekom, Aerodrom, PTT i ostali kome će koji posao da se obezbedi?

Da li se oseća kao (kako on kaže odličan pravnik), TRGOVAC UTICAJEM, jer je kao Izvršni organ, mogao da utiče na sve ovo.

To su neka od pitanja koja bih na javnom poligrafu postavio Vučiću, a spreman sam da odgovorim na njegovo svako pitnaje!!!

Saša Mirković, bivši pomoćnik ministra saobraćaja i bivši član GO SNS i bivši saradnik Aleksandra Vučića, kome je zbog toga što nisam hteo da izvrašavam njegova naređenja uništio sve što sam stekao u poslednjih 20 godina uspešne karijere.

P.S. Može da pokuša da me ubije, ili ućutka, pošto je već slao takve ljude, ali ja se neću više povlačiti, pred ovim lažnim moralistom Vučićem.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Sramota! Arapi za male pare drže Beograd!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja