BESNI SNS BOTOVI SE OSTRVILI NA VUKA JEREMIĆA: Napali ga salvama najprimitivnijih uvreda zbog tvita o Ani Brnabić
Foto: Dado Đilas

Sramota

BESNI SNS BOTOVI SE OSTRVILI NA VUKA JEREMIĆA: Napali ga salvama najprimitivnijih uvreda zbog tvita o Ani Brnabić

Politika -

Predsednik Centra za međunarodnu saradnju i održivi razvoj Vuk Jeremić i predsednički kandidat na proteklim izborima juče se na Tviteru osvrnuo na konfuziju koja je nastala povodom intervjua premijerke Ane Brnabić američkoj agenciji Blumberg, i njene izjave o izboru između EU i Rusije.

Premijerka je za Blumberg, rekla da će se Srbija, ukoliko bude primorana da bira izmedju bliskih veza sa Rusijom i članstva u EU, odlučiti za ovo drugo.

foto: Marina Lopičić

Brnabićku su odmah brže bolje demantovali važni članovi njenog kabineta, poput Ivice Dačića i Aleksandra Vulina, koji su istakli da nema promene spoljne politike i prekidanja odnosa sa Rusijom, a premijerka se danas sastala i sa ambasadorom Rusije u Srbiji Aleksandrom Čepurinom. Čepurin joj je čestitao imenovanje, a Brnabić je istakla da "izuzetno poštuje dugogodišnje veze i prijateljstvo sa Rusijom koja je važan partner Srbije i izrazila želju da se ta saradnja proširi u oblasti istraživanja i razvoja i kroz univerzitetsku saradnju."

Još nije jasno da li je izjava premijerke bila samo lapsus ili iza nje stoji težnja za promenoim državne politike, ali je reakcija na njene izjave pokazala da u Vladi postoje različita mišljenja, dok njen susret sa Čepurinom ukazuje da je brže-bolje morala da umanji štetu.

Jeremić se u svom tvitu osvrnuo na ceo događaj, i naveo:

"Ako zagusti i bude moralo da se bira, Brnabić je za EU a Vulin za Rusiju. Napeto..."

Jeremićev, možemo reći sasvim blag komentar je međutim izazvao oštru reakciju botova, koji su ga zasuli najprimitivnijim uvredama, sve u skladu sa već uobičajenom SNS praksom etiketiranja političkih protivnika koji na bilo koji način ugrožavaju sliku koju ta i njen vođa grozničavo pokušavjau da nametnu javnosti.

Jeremić je očigledno pogodio u metu, a samo neki od brojnih botovskih komentara svedoči koliko su oni postali ostrašćeni i ostrvljeni, sve u skladu sa politikom svoje stranke.

Vojska SNS botova ipak ne može da sakrije konfuziju koja jje zahvatila Vladu, a i predsendika, i čija politika svakim danom postaje sve pogubnija po građane i državu. A da su u SNS-u već popustile sve kočnice, pokazuje i današnja reakcija Bdržavne sekretarke u MUP-u Biljane Popović Ivković, koja se na Fejsbuku ostrvila na Sašu Mirkovića, bivšeg pomoćnika ministra saobraćaja i bivšeg gradonačelnika Zaječara, koji je javno progovorio o teškim mahinacijama u putarskom poslu, a u kojima je učestvovao i Aleksandar Vučić.

Javni govor koji je nametnuo SNS postao je prepun uvreda i najgorih kvalifikacija, ali nervoza botova i naprednjačkih funkcionera ne može od građana sakriti istinu.

(Kurir.rs)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Evo dokaza da Vučić strahuje od Kurira i da preti distributerima!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track