KENA OTKRIO SVE O HAOSU U PALANKI: Batinaši iz SNS kidnapovali odbornike koji su hteli da glasaju za SMENU VLASTI!
Foto: Vladimir Šporčić

DRAMA Propala sednica Skupštine

KENA OTKRIO SVE O HAOSU U PALANKI: Batinaši iz SNS kidnapovali odbornike koji su hteli da glasaju za SMENU VLASTI!

Politika -

Dvoje bivših odbornika SNS iz Smederevske Palanke i još nekoliko za koje se nije znalo kako će glasati navodno juče sklonjeno u Kovačicu

Vanredna sednica skupštine Smederevska Palanka koju je inicirala tamošnja opozicija sa Demokratskom strankom na čelu juče nije održana jer su naprednjaci navodno kidnapovali dvoje odbornika koji su bili spremni da glasaju za smenu lokalne vlasti, ali i nekoliko svojih za koje nisu bili sigurni kako će glasati. To za Kurir tvrdi funkcioner DS Radoslav Milojičić Kena.

Kako kaže, sve njih su odveli na nekoliko sati u Kovačicu u spa-centar.

Izgubio im se trag

Milojičić je rekao da im se svaki trag izgubio uoči sednice na kojoj je trebalo da se odlučuje o smeni lokalne naprednjačke vlasti u toj opštini.

- Niko nije znao gde su nestali Biljana Vasiljević i Mioljub Radovanović, koji su izašli iz SNS kao samostalni odbornici i koji su bili spremni da glasaju za smenu vlasti. Pored njih, naprednjaci su oteli još nekoliko svojih odbornika pošto nisu bili sigurni kako će glasati. Oni su se kasnije javili svojim porodicama i rekli da se nalaze u Kovačici u jednom relaks centru i da će ih kidnaperi osloboditi. A cilj je bio da se kidnapuju i odvedu baš u vreme kad je bila zakazana sednica - tvrdi Milojičić.

Poslali batinaše

Opozicija, koju čine DS, SPO, SPS, DSS, JS i samostalni odbornici, predala je 2. juna 29 potpisa od ukupno 49 odbornika, čime su zatražili smenu lokalne vlasti.

A pre tri dana demokrate su optužile SNS da su organizovali grupu od 30, kako su naveli, batinaša koji u Smederevskoj Palanci maltretiraju i prete odbornicima opozicije, nakon što je podneta inicijativa za smenu vlasti u lokalnom parlamentu. Iz DS su tvrdili da su otkazi uručeni ljudima koji u opštini rade i po 25 godina, a istovremeno su skrivani svi pečati. Naprednjaci su sve to demantovali.

S. Vojinović - J. Pronić

Foto: Vladimir Špočrić

Branko Ružić

POSTOJALA JE VEĆINA ZA SEDNICU

Ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić tvrdi da je sednica Skupštine Smederevska Palanka mogla da bude održana.

- Koliko sam upoznat, postoji dovoljan broj odbornika koji će većinom aplicirati zakazivanje sednice na kojoj će biti razrešena ta enigma. Sam izbor lokalne vlasti u Smederevskoj Palanci nije toliko važan koliko je važno da se saniraju nepravilnosti koje su godinama bile u toj lokalnoj samoupravi - istakao je Ružić.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track