PROTESTNI SKUP U CENTRU BEOGRADA: Podrška radnicima i malinarima koji se ovih dana bore za egzistenciju
Foto: Marko Dragoslavić

Solidarnost je naša snaga

PROTESTNI SKUP U CENTRU BEOGRADA: Podrška radnicima i malinarima koji se ovih dana bore za egzistenciju

Politika -

Na Trgu Republike u Beogradu okupilo se više desetina građana nezadovoljnih stanjem u državi koji na miran način, parolama i transparentima, žele da pruže podršku radnicima koji ovih dana štrajkuju protiv loših uslova rada kao i malinarima koji su primorani da se bore za golu egzistenciju.

foto: Marko Dragoslavić

Organizator je grupa "7 zahteva" koja je, kako se navodi na njihovoj Fejsbuk stranici, nastala za vreme "Protesta protiv diktature". Iz te grupe pozvali su građane na mirno okupljanje na Trgu Republike u Beogradu kako bi, kako navode, nezadovoljstvo očajnim stanjem u kojem se nalaze društvo i zemlja.

foto: Facebook

U pozivu koji su objavili na društvenim mrežama piše da je "cilj okupljanja pre svega želja da se pruži podrška i izrazi solidarnost sa radnicima Zastave, Goše, Gorenja, malinarima i svim drugim ljudima koji ovih dana bivaju primorani da se pobune jer im je ugrožena gola egzistencija."

foto: Facebook

"Pre nekoliko meseci svakodnevno smo se okupljali i protestovali protiv diktature, insistirajući na tome da nije jedan čovek ili jedna stranka kriva za sve što nam se dešava već da su krive upravo sve stranke, čitav sistem, i da smo delom i sami krivi što ne činimo mnogo da svoje stanje promenimo nabolje borbom.

foto: Facebook

U ovim trenucima kada se plamen borbe za bolji život počeo širiti među mnogim ljudima u Srbiji, a posebno među radnicima, pozivamo vas da se ponovo okupimo i da im pružimo podršku: da damo svoj doprinos borbi radnika ali i našoj, zajedničkoj borbi jer od uspeha štrajkova zavisi budućnost svih nas.

Pokažimo da cela zemlja solidarno podržava one koji protestuju i štrajkuju a ne rukovodioce kompanija Fiat, Gorenje i sl. a svakako ni one kojima su važne jedino cifre i BDP (apstrakcije) a ne životi ljudi koji u ovoj zemlji žive!

U isto vreme, organizovaćemo prikupljanje novčanih sredstava za najugroženije radnike", navodi se u pozivu na skup.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track