VESNA RAKIĆ VODINELIĆ: Adrija medija grupa da se žali Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu
Foto: Zorana Jevtić

VESNA RAKIĆ VODINELIĆ: Adrija medija grupa da se žali Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu

Politika -

Profesorka prava, Vesna Rakić Vodinelić, komentarišući najnovije monstruozne napade na vlasnika Adrija medija grupe Aleksandra Rodića i novinare Kurira rekla je da policija i pravosuđe ne funkcionišu i da Srbija odavno nije pravna država.

- Pravna država odavno ovde ne stanuje. Pretnje medijima u relativno normalnim državama teško su zamislive i kažnjive. Očigledno je da naša država neće da ide ka evropskoj civilizaciji, uprkos zaklinjanju vlasti da to čini. Sve što se dešava u vezi sa "napredovanjem" ka EU, u stvari je nazadovanje. Opasno je ako ne funkcionišu policija i pravosuđe jer onda će lagano građani uzimati pravdu u svoje ruke. To onda nije civilizacija, već prvobitna zajednica. Iskustva pokazuju, sada i u slučaju AMG da se ništa ne preduzima. Pitanje za tužilaštvo je koliko i koje istražne i predistražne radnje su preduzimali. Ako se ništa ne dešava, to je osnov da se AMG žali Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Podsetimo, posle dvomesečne hajke na Aleksandra Rodića i „Adrija medija grupu“ (AMG), koju sprovode mediji pod kontrolom Aleksandra Vučića, visoki državni funkcioneri i funkcioneri SNS, a tokom koje se koriste najstrašnije izmišljotine i govor mržnje, na Kurirov portal stigle su nove pretnje ubistvom upućene predsedniku AMG. „Halo, Rodiću... Doći ću tamo u redakciju i ubiću te u ime Alekse Vučića. Jesi me čuo? A i sve vas u redakciji ću umlatiti čekićem!“, navodi se u poruci - komentaru koji je poslat na sajt Kurira.

Ovakva pretnja ubistvom, zbog koje je advokatski tim AMG podneo krivičnu prijavu protiv N. N. lica, samo je posledica hajke Pinka, Informera i Srpskog telegrafa, kao i ministara i funkcionera SNS, u kojoj se Aleksandar Rodić svakodnevno naziva „ustašom“ ili „šiptarskim plaćenikom“.

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track