OTELI OD PENZIONERA, A JORGOVANKA NAVODNO PLANIRALA DA KUPI AUDI OD 500.000 EVRA, TVRDE POSLANICI: Vojska gladuje, radnici štrajkuju glađu, a guvernerka se bahati!
Foto: Zorana Jevtić

BRUKA I SRAMOTA

OTELI OD PENZIONERA, A JORGOVANKA NAVODNO PLANIRALA DA KUPI AUDI OD 500.000 EVRA, TVRDE POSLANICI: Vojska gladuje, radnici štrajkuju glađu, a guvernerka se bahati!

Politika -

Narodna banka Srbije navodno je planirala da kupi blindirani „audi A8“, koji se koristiti za prevoz guvernerke Jorgovanke Tabaković, tvrde poslanici opozicije u Narodnoj skupštini! Predstavnici sindikata vojske i policije takođe traže odgovore od NBS, ogorčeni što se na njima štedi, dok se pojedinci bahate.

Ovu informaciju najpre je na Tviteru objavio predsednik SRS Vojislav Šešelj, a nakon toga je o tome govorio i poslanik radikala Milorad Mirčić, koji je tokom skupštinskog zasedanja upitao kojim novcem je navodno planirano da se kupi skupoceno vozilo.

- Kojim sredstvima i čijim novcem je plaćeno putničko vozilo „audi A8“, blindirano, za potrebe Narodne banke Srbije, i to navodno za prevoz guvernera, a u visini od 500.000 evra? Radnici u Kragujevcu štrajkuju, u „Goši“ se odlučuju na štrajk glađu, u Srbiji vladaju beda i nemaština, pa kojim i čijim novcem je isfinansiran ovakav luksuz NBS? Posle masažera za noge, evo još jednog velikog troška i velike avanture guvernera NBS - rekao je Mirčić.

foto: Kurir Ilustacija

Voli da se rasipa

On je za Kurir još dodao da je nedopustivo potrošiti skoro pola miliona evra na skupoceni automobil u trenutku kada „pola Srbije umire od gladi“.

- Inače, Jorgovanka Tabaković je i poznata kao neko ko voli da rasipa novac - kazao je Mirčić.

Nakon Mirčićevog poslaničkog pitanja u vezi sa navodnim planom za kupovinu blindiranog „audija A8“ za potrebe prevoza Tabakovićeve i traženja obrazloženja za ovu rasipničku nabavku NBS, oglasili su se i iz vojnog i policijskog sindikata sa više nego opravdanim pitanjem zbog čega je u periodu zamrzavanja plata u javnom sektoru, te tokom mera štednje nabavljen ovaj skupoceni automobil.

- Predlažemo da se taj superluksuzni „audi“, ako je nabavljen po toj ceni od pola miliona evra, proda i pomogne najugroženijim pripadnicima policije i vojske i ratnim invalidima - kažu u sindikatima.

Izgubili kompas

foto: FoNet/Pres tim Vuka Jeremiæa

Novica Antić, predsednik Vojnog sindikata Srbije, navodi da pripadnici Vojske žive u bedi, da dve trećine vojnika živi od plate koja je manja od republičkog proseka, a 80 odsto njih ne može da priušti ni potrošačku korpu.

- Sramota! Vojska nam gladuje, vozi se u raspadnutim vozilima u Kopnenoj zoni bezbednosti, a oni se iživljavaju naočigled svih građana - kaže Antić.

I u Policijskom sindikatu ne kriju ogorčenje.

- Dok običan policajac ne može da prehrani porodicu, čime je guvernerka zaslužila tolike privilegije? Potpuno su izgubili kompas i osećaj gde i u kom vremenu žive - navode u Policijskom sindikatu.

Tabakovićeva se juče nije javljala.

Zoran Živković

BESMISLENO I VAN PAMETI

Narodni poslanik i predsednik Nove stranke Zoran Živković, koji je nedavno tražio formiranje anketnog odbora zbog nezakonitog oduzimanja licence za rad „Takovo osiguranju“, kaže je odluka o nabavci blindiranog automobila „besmislena i van pameti“. Živković podseća na niz sumnjivih odluka i nabavka NBS otkako je na njenom čelu Tabakovićeva:

- Sumnjivim oduzimanjem licence u „Takovo osiguranju“ 408 ljudi je ostalo na ulici, nabavljali su se podupirači za noge, kožni grudnjaci.... Zet joj je mimo svih pravila pomoćnik konzula u Rimu, ćerka direktor filijale RFZO u Novom Sadu...

Napredno

JORGOVANKINA ĆERKA POSTALA DIREKTORKA

Milena Tabaković, ćerka guvernerke NBS, pre četiri godine bila je u središtu skandala kada je otkriveno da službeno vozilo RFZO, gde je zaposlena, koristi u lične svrhe da bi iz Novog Sada išla na usavršavanje u Beograd. Nakon toga se o mlađoj Tabakovićevoj ništa nije znalo, ali je ona za to vreme grabila ka vrhu, te je tako nedavno postala direktorka novosadske filijale RFZO. Po svemu sudeći, usavršavanje i vožnja o trošku države urodili su plodom! To što je Milenina mama visoka državna funkcionerka je tek slučajnost.

NBS tvrdi: Ne kupujemo audi

Narodna banka Srbije danas je u saopštenju ustvrdila da nisu tačni navodi poslanika Skupštine Srbije da su nabavila službeno vozilo. "NBS obaveštava javnost da su navodi o nabavci službenog vozila u potpunosti izmišljeni", piše u saopštenju.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Sestra ubijene Maje Đorđević: Ubica bez maksimalne kazne?!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track