(VIDEO) VUČIĆU, PRESTANI DA LAŽEŠ NAROD SRBIJE! 6, 8, 25 PA 40 MILIONA EVRA: Pogledajte kako izgledaju Vučićeve obmane o SLUČAJU SAVAMALA!
Foto: Kurir

(VIDEO) VUČIĆU, PRESTANI DA LAŽEŠ NAROD SRBIJE! 6, 8, 25 PA 40 MILIONA EVRA: Pogledajte kako izgledaju Vučićeve obmane o SLUČAJU SAVAMALA!

Politika -

Slučaj rušenja u Savamali koje su pod okriljem noći između 24. i 25. aprila sproveli "kompletni idioti" kako bi omogućili izgradnju kontroverznog državnog projekta „Beograd na vodi“ izazvao je ogorčenje velikog dela javnosti a desetine hiljada građana izveo na ulice.

Svi državni organi do dana današnjeg peru ruke od ovog događaja, a srpski premijer/predsednik Aleksandar Vučić sedi u nekom od svojih kabineta i računa koliko para su aktivisti potrošili na "osmišljavanje i proteste" protiv rušenja u Hercegovačkoj ulici.

Iako to nije njegov posao, bavljenje algebrom nije zabranjeno. Međutim, sa tim proračunima nešto ozbiljno nije u redu.

U retrospektivi izjava predsednika možete videti kako za samo par meseci raste laž o basnoslovnim iznosima kojima su navodno plaćani protesti povodom rušenja u Hercegovačkoj ulici.

U novembru 2016. godine tadašnji premijer Aleksandar Vučić je izjavio da je lično izračunao kako je "na izmišljanje priča o Savamali" potrošeno čak 6 miliona evra. Međutim, ubrzo je zaključio da to i nije neka suma i odlučio da to malo "pojača" Stoga je, samo 2 meseca kasnije, u januaru 2017. godine, pred kamere izašao sa novom računicom i izjavio da je za "organizovanje protesta i osmišljavanje (?!)" potrošeno 8 miliona evra " i da za to ima čvrste dokaze"

Izgleda da su dokazi bili čvršći nego što treba pa je opet odlučio malo da pojača.

Tako ga je, pola godine kasnije u svojoj omiljenoj emisiji "Ćirilica", sada već kao predsednika države ponela atmosfera pa je u nastupu inspiracije, osokoljen prijateljskim okruženjem studija Hepi i okružen statistima iz redova SNS omladine odlučio da čak 3 puta poveća sumu i bez zadrške obnaroduje svoje najnovije proračune koji su u tom momentu iznosili 25 miliona evra "stranih para"! Pravo je čudo da neko iz publike, na pomen tolike sume, nije pao u nesvest.

A onda vrhunac, samo 15 dana nakon gostovanja u Ćirilici, u novom govorničkom zanosu, Aleksandar Vučić diže cifru na proizvoljnih i basnoslovnih 35 do 40 miliona evra, potrošenih na proteste protiv rušenja u Hercegovačkoj. I ovoga puta su u pitanju "neki njegovi proračuni".

I to je za sada to, Aleksandar Vučić će nastaviti da računa, a nama ostaje ostaje da čekamo njegovo sledeće pojavljivanje u studiju nekog od režimskih glasila i licitiramo koja izmišljena suma će izaći iz vođine kuhinje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandalozno! Pogledajte šta je prodavačica na kiosku rekla, zašto nema Kurira?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track