DS ODGOVARA JANKOVIĆU: Nemamo nameru da vodimo debatu u medijima, PSG ne smatramo protivnikom
Foto: Fonet

demantuju da sarađuju sa sns

DS ODGOVARA JANKOVIĆU: Nemamo nameru da vodimo debatu u medijima, PSG ne smatramo protivnikom

Politika -

BEOGRAD - Sašu Jankovića ne smatramo protivnikom Demokratske stranke, kao ni članove Pokreta slobodnih građana. Jedini protivnik DS je nakaradni režim kreiran od Aleksandra Vučića i SNS i zato ćemo nastaviti s beskompromisnom političkom borbom za smenu ovog režima, saopštio je DS posle objave da PSG obustavlja planove o saradnji s demokratama.

foto: Dragan Kadić, Filip Plavčić

Demokratska stranka nema nameru da vodi debatu u medijima niti sa Sašom Jankovićem niti sa bilo kim iz opozicije, jer Srbiju čekaju ozbiljni izazovi i mi ćemo našu energiju usmeriti u pravcu njihovog rešavanja.

Demokratska stranka od svog nastanka pokreće inicijative i nudi rešenja za probleme u kojima se građani Srbije nalaze. Pitanje promena Ustava je suštinski jedno od najvažnijih pitanja u postupku daljih integracija Srbije u Evropsku uniju i uspostavljanju pravne države i građanskog društva. Inicijativa za promenu Ustava u delu pravosuđa kojim bi pravosuđe bilo depolitizovano i lišeno svakog uticaja izvršne i zakonododavne vlasti upravo je suprotna interesima vladajuće oligarhije i Aleksandra Vučića.

Demokratska stranka je u proteklih više od pet godina preživela najstrašniju golgotu od strane režima Aleksandra Vučića ali smo se i u tim uslovima borili za prava građana, radnika, građanske i svake druge slobode, kao i za uspostavljanje pravne države.

foto: Dado Đilas

Nema nikakvog zaokreta u odnosu prema vladajućoj koaliciji koja je građane dovela na rub egzistencije, osiromašila privredu i uvela nas u stalne tenzije i povremene sukobe sa zemljama u okruženju. Aleksandra Vučića i Srpsku naprednu stranku mogu da smene samo oni koji imaju jasnu politiku koja od Srbije može da napravi pristojno mesto za život.

Demokratska stranka je bezuslovno podržala Sašu Jankovića na predsedničkim izborima verujući da i on zastupa ideje za koje se mi borimo. Upravo zbog toga, saopštenje Saše Jankovića zbunjuje građane Srbije i ide u korist štete celokupne opozicije pred izbore u Beogradu.

Demokratska stranka će nastaviti sa svojim aktivnostima kako kroz parlamentarni rad i desetine novih predloga izmena i dopuna loših zakona, tako i na ulici, gde ćemo već od septembra početi razgovore sa građanima.

(Kurir.rs/N1)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Cifra da glava zaboli! Pogledajte vrednost srpske imovine na Kosovu koju je Priština otela!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track