SAŠA JANKOVIĆ: Odluku o DS doneli smo pre gostovanja Šutanovca na N1
Foto: Dragana Udovičić

SAŠA JANKOVIĆ: Odluku o DS doneli smo pre gostovanja Šutanovca na N1

Politika -

Bivši zaštitnik građana Saša Janković izjavio je da je PSG odluku o prekidu saradnje sa DS doneo dan pre emisije na N1 u kojoj je gostovao Dragan Šutanovac.

Lider DS Dragan Šutanovac je u sredu gostovao na N1, nakon čega je Pokret slobodnih građana saopštio da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa DS zbog poteza Šutanovca koji je “javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava“.

Međutim, Janković je na Tviteru napisao da je odluku o tome Predsedništvo pokreta donelo dan pre toga, posle sednice u proširenom sastavu.

Šutanovac je na N1 najavio da bi moglo da se desi da zajedno sa beogradskim izborima bude održan i referendum o izmeni Ustava Srbije.

Međutim, očigledno je za odluku Jankovićevog pokreta ključan bio njegov intervju za Fonet u kom je rekao da će DS napraviti pravni predlog neophodnih ustavnih promena, koji će, između ostalog, poslati i predsedniku Aleksandru Vučiću.

PSG je u svom saopštenju ocenio da bi takav potez bio učestvovanje u "simulaciji demokratije".

Janković je prethodnih dana na Tviteru nagovestio da ima nesuglasica sa demokratama, čak se jedan tvit odnosio i direktno na Šutanovca, kome je Janković zbog priče o Ustavu poručio da "dobija ostav"

Na drugoj strani, Šutanovac je za N1 rekao da ne postoje trzavice.

"Nema nikakvih problema između mene i Saše Jankovića. Ja sam i u lično dobrim odnosima sa njim. Ne postoje disonantni tonovi", rekao je Šutanovac.

Ubrzo nakon PSG, oglasio se i blizak saradnik još jednog bivšeg predsedničkog kandidata Vuka Jeremića, koji je poručio da "buduća politička organizacija Vuka Jeremića" neće sarađivati sa strankama koje sarađuju sa aktuelnim režimom.

(Kurir.rs/B92)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Da li je moguće?! Srbi za milione evra daju podršku Haradinaju!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track