DA JE ŽIV, DANAS BI MILOŠEVIĆ NAPUNIO 73  GODINE: Evo ko ga nije zaboravio i ko je posetio njegov grob
Foto: N

položili vence

DA JE ŽIV, DANAS BI MILOŠEVIĆ NAPUNIO 73 GODINE: Evo ko ga nije zaboravio i ko je posetio njegov grob

Politika -

Nekadašnji lider SPS i predsednik Srbije i Jugoslavije rođen je na današnji dan 1941. godine

Na današnji dan 1941. godine rođen je nekadašnji osnivač SPS i predsednik Srbije i SRJ, Slobodan Milošević, koji je preminuo u pritvoru Haškog tribunala 14. marta 2006. godine. U ime partije koju je osnovao i vodio duže od 16 godina, Miloševićev grob su danas posetili i venac položili visoki funkcioneri njegov imenjak Slobodan Milošević i Vladimir Zagrađanin.

U ime partije koju je osnovao njegov grob su danas posetili, njegov imenjak i odskora potpredsednik IO SPS Slobodan Milošević i Vladan Zagrađanin, član Predsedništva SPS i opunomoćenik lidera Ivice Dačića.

Oni su položili venac i upalili sveće na grobu Miloševića, koji se nalazi u dvorištu njegove rodne kuće u Požarevcu, gde je sahranjen 18. marta 2006. godine, pod lipom, bez vojnih počasti i bez prisustva najbližih članova svoje porodice.

Mrkonjić obišao Miloševićev grob

Počasni predsednik Socijalističke partije Srbije Milutin Mrkonjić obišao je danas u Požarevcu grob nekadašnjeg šefa države i lidera stranke Slobodana Miloševića i buketom cveća obeležio dan njegovog rođenja - 20. avgust.

Mrkonjić, kako se navodi u njegovoj izjavi prosleđenoj Tanjugu, "kao i do sada, u sličnim prilikama, nije štedeo reči divljenja o nekadašnjem predsedniku i svom prijatelju".

foto: Zorana Jevtić

"Dok god sam živ, dokle god mogu, dolaziću ovde da odam poštu jednom velikom čoveku, na žalost jednom od retkih velikih državnika kojeg smo imali i koji je mučki ubijen u Hagu", rekao je Mrkonjić.

On je, takođe, ocenio da aktuelna vlast u Srbiji, "pa i rukovodstvo SPS", imaju moralnu obavezu da se Miloševiću podigne spomenik u Beogradu, da se jedan od bulevara u prestonici nazove njegovim imenom i da se omogući povratak njegovoj porodici u Srbiju.

(Kurir.rs/Telegraf.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track