DEMAJ Moguće da Kosovo povuče zahtev za prijem u Interpol
Foto: Reuters

Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova

DEMAJ Moguće da Kosovo povuče zahtev za prijem u Interpol

Politika -

PRIŠTINA - Vršilac dužnosti ministra spoljnih poslova Kosova Emanuel Demaj izjavio da je moguće da glasanje o prijemu Kosova u Interpol bude odloženo za sledeću godinu, piše dnevnik "Koha ditore" od ponedeljka.

Demaj je rekao da to još nisu zvanične informacije i da će o eventualnom odlaganju biti odlučeno neposredno pred održavanje Generalne skupštine Interpola koja će biti održana u septembru.

Stručnjak za bezbednosna pitanja Plator Avdiu za dnevnik je rekao da se to može desiti pošto je na dnevnom redu i prijem Palestine u Interpol, protiv čega su neke od zemalja koje podržavaju Kosovo.

Demaj je rekao da povlačenje zahteva nikako ne znači da Kosovo nije obezbedilo dovoljan broj glasova za prijem u tu organizaciju.

"Ukoliko Kosovo dobije garancije da će sledeće godine biti bolji uslovi za prijem u Interpol, pod uslovom da Palestina nije u agendi onda je dobro da se povuče zahtev, kako ne bi došli u situaciji da ne budemo primljeni zbog neodstatka dovoljnog broja glasova", rekao je Avdiu.

Demaj je najavio da će narednih dana u Parizu biti održane konsultacije sa ambasadorima Kosova u zapadnoevropskim državama kako bi se čulo i mišljenje šefova diplomatskih predstavništava o pitanju prijema Kosova u Interpol.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO: Dogorelo do nokata! Radnici Goše protestovali pred Vladom Srbije

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track