GUST RASPORED SASTANAKA SA SRPSKIM ZVANIČNICIMA: Mekalister danas stiže u posetu Beogradu
Foto: Fonet/Nenad Đorđević

Izvestilac Evropskog parlamenta razgovaraće i sa predstavnicima opozicije

GUST RASPORED SASTANAKA SA SRPSKIM ZVANIČNICIMA: Mekalister danas stiže u posetu Beogradu

Politika -

Izvestilac Evropskog parlamenta za Srbiju David Mekalister dolazi danas u dvodnevnu posetu Beogradu tokom koje će razgovarati s predstavnicima vlasti i opozicije.

Mekalister je uoči nove posete Beogradu rekao da je vidljiv napredak Srbije na putu ka EU, ali da ima i dosta toga da se uradi u pogledu pravne države, borbe protiv korupcije, kao i da su slobodni mediji elementarni za funkcionalnu demokratiju. Izvestilac za Srbiju i šef Spoljnopolitičkog odbora Evropskog parlamenta treba da se sastane s predsednikom Aleksandrom Vučićem, premijerkom Anom Brnabić, kao i s više ministara.

Mekalister će održati sastanak s predstavnicima opozicije na kojem će najverovatnije biti lideri Demokratske stranke Dragan Šutanovac, Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, Dosta je bilo Saša Radulović i Liberalno-demokratske partije Čedomir Jovanović.

Izvestilac za Srbiju je prethodno boravio u Srbiji 12. avgusta kada se sastao samo s predsednikom Vučićem. Mekalister je tada rekao da će Srbija ući u Evropsku uniju kada za to bude spremna. On je obećao nastavak podrške evropskom putu Srbije, ali je naglasio da on zavisi od napretka Srbije u reformama u ekonomiji, vladavini prava i borbi protiv korupcije.

(Kurir.rs/Beta/Foto: Fonet/Nenad Đorđević)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Razgovor tačno u podne! Šta su se dogovorili Vučić i Zaev?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track