KO BI KOGA: Evo koga bi Brnabićka držala na zidu, a koga Šarčević
Foto: Tanjug/Tanja Valič

Poseta Drugoj ekonomskoj u Beogradu

KO BI KOGA: Evo koga bi Brnabićka držala na zidu, a koga Šarčević

Politika -

BEOGRAD - Premijerka Ana Brnabić kaže da nema problema sa tim da se slike predsednika postavljaju u državnim institucijama. Šarčević bi Vuka Karadžića.

foto: Tanjug/Tanja Valič

"Ne vidim nikakav problem s tim. Mislim da treba da se nastavi da se jača kult nacionalnih simbola u Srbiji, i grba i zastave. To je nešto što nam je falilo u prošlosti, tako da nemam problem sa tim da se slike predsednika stavljaju u institucijama", rekla je Brnabić.

foto: Nebojša Mandić

Ministar prosvete Mladen Šarčević, koji je zajedno sa premijerkom bio u poseti Drugoj ekonomskoj školi u Beogradu, takođe je rekao da nema sa tim problem, ali da je da je u obrazovnim ustanovama normalnije da budu slike prosvetnih velikana, poput Dositeja Obradovića, Vuka Karadžića….

Premijerka Ana Brnabić rekla je danas da esDnevnik u potpunosti u skladu sa njenim ekspozeom i da je to jedan od projekata koji povezuje digitalizaciju sa obrazovanjem.

- E prosveta nam govori da u digitalizaciju u obrazovanju idemo mnogo brže nego što sam mislila. Idemo ka boljem materijalnom stanju u prosveti i uvodimo digitalizaciju, kao i sistema plata da bi se vrednovali najbolji nastavnici i profesori kako bi se nagradili, rekla je ona novinarima u Drugoj ekonomskoj školi u Beogradu, gde je sa ministrom prosvete Mladenom Šarčevićem prisustvovala prezentaciji projekta e-prosveta i esDnevnik.

Obraćajući se na prezentaciji, Branabićeva je rekla da će prosveta od 2018. prvi put imati stanje koje je bolje nego što je bilo pre smanjivanja plate od 10 odsto.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Tanjug/Tanja Valič)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Razgovor tačno u podne! Šta su se dogovorili Vučić i Zaev?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track