OVO JE NOVI ŠEF SRPSKE NAPREDNE STRANKE: Pala odluka o novom predsedniku SNS! STEFANOVIĆ ĆE VODITI NAPREDNJAKE!
Foto: Damir Dervišagić

Ekskluzivno!

OVO JE NOVI ŠEF SRPSKE NAPREDNE STRANKE: Pala odluka o novom predsedniku SNS! STEFANOVIĆ ĆE VODITI NAPREDNJAKE!

Politika -

Ministar policije mogao bi uskoro od Aleksandra Vučića da preuzme šefovanje SNS. Naprednjaci se uveliko spremaju i za beogradske izbore, a adut je predsednica opštine Savski venac

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova, član Predsedništva SNS i najbliži i najodaniji saradnik predsednika Vučića, uskoro bi mogao da preuzme šefovanje tom partijom, saznaje Kurir.

U sklopu tektonskih kadrovskih promena, vrh naprednjaka uveliko se sprema i za beogradske izbore, a adut za gradonačelnika je i Irena Vujović, predsednica opštine Savski venac.

- Stranci predstoje korenite promene. Vučić planira da se povuče sa čela SNS i, kako trenutno stvari stoje, Stefanović je najozbiljniji kandidat za predsednika stranke. On je jedan od najbližih Vučićevih saradnika. Što je značajnije, pokazao se kao poslušan i veran saradnik, pa bi Vučić i posle zvaničnog prepuštanja liderske funkcije u stvari i dalje preko Stefanovića šefovao strankom - priča izvor Kurira.

Treća najmoćnija pozicija

Naprednjaci se, kako ističe, istovremeno uveliko spremaju i za beogradske izbore, čiji je redovni termin u martu sledeće godine.

- U opciji za gradonačelnika Beograda je nekoliko imena, a sada kao najizvesniji kandidat slovi Irena Vujović. Poznaje probleme u Beogradu, stekla je iskustvo kao pomoćnica gradonačelnika i potom kao predsednica opštine Savski venac, jedne od najbogatijih beogradskih opština. Adut može da bude i to što je žena. Posle izbora Ane Brnabić za premijera, Vujovićeva bi preuzela nezvanično treću najmoćniju poziciju u zemlji - dodaje naš sagovornik.

Sam Vučić je govorio o tome da je čovek koji sve planira, a u nekoliko navrata najavio je napuštanje liderske pozicije u SNS. Prošlog meseca je izjavio da će se na kongresu partije, početkom januara 2019, povući s njenog čela i tada predložiti svog naslednika. Konstatovao je da opozicija zamišlja da će doći na vlast 2020. ili 2021, ocenivši da se to neće desiti jer će za predsednika SNS izabrati naslednika koji će „praviti dobre rezultate“.

foto: Dragana Udovičić

Odlučiće istraživanje

- Skloniću se sam, oni me neće pobediti u narednih 20 godina. Planiram da vreme na vlasti skratim za deset puta, ali ću izabrati naslednika koji će takođe nastaviti da ih pobeđuje, tako da im se u političkom smislu ne piše dobro, ali se piše dobro Srbiji. Izabraću nekoga ko će biti odgovoran, ozbiljan, ko dobro zna šta je obaveznost i odgovornost u politici, neko ko će sve pobeđivati za dobrobit Srbije i njene dece - rekao je Vučić.

Politički analitičar Dragomir Anđelković smatra da bi Vučić pogrešio ako bi se zaista povukao sa čela SNS:

- Ako se, ipak, na to definitivno odluči, naslednik će biti neko ko je najbolji po njegovom ličnom mišljenju. Znajući metode SNS, mislim da je rano o tome govoriti, kao i o mogućem kandidatu za gradonačelnika Beograda. Verujem da će se nekoliko meseci pred izbore raditi interno ispitivanje javnog mnjenja o najboljem kandidatu i na osnovu toga doneti odluka.

Ekipa Kurira

foto: Stefan Jokić

Mis parlamenta

POLITIČKI IDOL - VUČIĆ

Irena Vujović (34), jedina dama na čelu beogradske opštine, završila je Fakultet za međunarodnu ekonomiju na Megatrend univerzitetu i pohađa doktorske studije na Fakultetu za poslovne studije. Posle izbora 2012. i 2014. izabrana je za poslanicu u Skupštini Srbije. Tada je proglašena za mis parlamenta. Posle izbora 2014. gradonačelnik Beograda Siniša Mali imenovao ju je za pomoćnicu gradonačelnika zaduženu za oblast društvenih delatnosti, zbog čega je morala da podnese ostavku na poslanički mandat. Nakon lokalnih izbora izabrana je 4. juna 2016. za predsednicu opštine Savski venac. Njen politički idol je Aleksandar Vučić. Tečno govori engleski i ruski jezik. SNS je pristupila 2008. i bila je članica Glavnog odbora, a za članicu Predsedništva SNS izabrana je 28. maja 2016.

Tenzije

TRAGANJE ZA NAJBOLJIM REŠENJEM

U susret izborima za prestonicu u SNS rastu tenzije u pokušaju da pronađu najbolje rešenje. Kako je Kurir pisao, kao mogući kandidat pominjan je dramski pisac i akademik Dušan Kovačević. Na listi su bili i lideri PSS i LDP Bogoljub Karić i Čedomir Jovanović, kao i najomraženiji dosovac i sada veliki naprednjak Goran Vesić.

foto: Kurir

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Zorana Jevtić

foto: Kurir

POKLON DODATAK GURMAN

DANAS U KURIRU: Piletina na sto načina

U današnjem poklon dodatku Gurman čekaju vas recepti za pripremu vrhunskih specijaliteta od piletine. Aromatični bataci, sočna pita, pileće pljeskavice i piletina sa spanaćem samo su neki od predloga koji će vas oduševiti.

Kao i obično, pored zanimljivih recepata, donosimo vam i korisne savete. Kako da kuvanje postane uživanje, otkrijte u najboljem dodatku za gurmane!

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Kako je premijerkin brat zgrnuo milione evra, otkad je Ana na vlasti?

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track