UŽAS! VULIN ŠALJE SRBE U RAT: Ministar odbrane šalje naše vojnike među džihadiste!
Foto: Beta

opasno se zaigrao

UŽAS! VULIN ŠALJE SRBE U RAT: Ministar odbrane šalje naše vojnike među džihadiste!

Politika -

Užasno Srbija pristala da naši vojnici pod vođstvom Rusije učestvuju u deminiranju u Siriji, gde džihadisti i dalje čine zverstva, čime su im ugroženi životi

Ministarstvo odbrane, sa ministrom Aleksandrom Vulinom na čelu, protivzakonito šalje srpske vojnike u akciju uklanjanja mina i eksplozivnih naprava u Siriji, gde i dalje na svakom koraku besni rat!

foto: Stock photo, Ilustracija

Načelnik odseka Glavnog direktorata za međunarodnu vojnu saradnju pri Ministarstvu odbrane Rusije Aleksandar Novikov izjavio je juče da su Srbija i Jermenija spremne da se pridruže Međunarodnoj koaliciji za deminiranje u Siriji, prenela je ruska državna agencija TASS. A pre samo dva dana u kontraofanzivi džihadista u Siriji poginulo je 34 ljudi. I nigde nije sigurno - ni u Damasku, ni u Raki, ni u Alepu.... A Srbija tamo šalje svoje vojnike.

foto: Stock photo, Ilustracija

Sagovornici Kurira slažu se da bi ovakav potez našeg Ministarstva odbrane ne samo ugrozio živote srpskih vojnika već prekršio i zakone Republike Srbije!

Ne zna se ko šta kontroliše

foto: Printscreen/N1

- Mislim da samo malo dete nije čulo šta se dešava u Siriji, a iako Islamska država gubi pozicije i teritorije, tamo je i dalje izuzetno opasno. U Siriji nemate dve nego mnogo više suprotstavljenih strana, ne zna se ko kontroliše pojedine teritorije. Nije isto slati vojnike na teren u akciju deminiranja, gde će biti na nišanu snajpera, i slati lekare i humanitarnu pomoć na neki aerodrom. Čak i da se nalaze na „oslobođenoj“ teritoriji, na samo 20 kilometara odatle vode se svakodnevna borbena dejstva - naglašava vojni analitičar Vlade Radulović.

On dodaje da bi ovakav potez doveo u pitanje i vojnu neutralnost zemlje, a i u sukobu je sa srpskim zakonodavstvom: - Ne sumnjam da je u pitanju dobra namera i prijateljstvo s Rusijom, međutim, naši zakoni dozvoljavaju da pripadnici VS učestvuju samo u multinacionalnim operacijama koje se odvijaju sa mandatom Ujedinjenih nacija ili Evropske unije, a ovo nije takav slučaj. O ovome bi moralo da se raspravlja u Skupštini Srbije.

Preispitivanje odluke

foto: Fonet

Predsednik Vojnog sindikata Srbije Novica Antić kaže da ih niko nije obavestio o slanju deminera u Siriju.

- Učešće u takvim akcijama za početak mora da odobri Skupština Srbije, a mi nismo ni imali raspravu o tome. Odmah u ponedeljak ću staviti ovo na dnevni red, da vidimo šta se tu događa - na koji način, u kom formatu i pod kojim uslovima će naši vojnici ići u Siriju. Najvažnije je da li će im životi biti ugroženi - smatra Antić.

Ministarstvo odbrane do zaključenja broja nije odgovorili na naša pitanja.

Sergej Šojgu

Predložio da u koaliciji bude Srbija

foto: Profimedia

Ruski ministar odbrane Sergej Šojgu predložio je u aprilu da se oformi Međunarodna koalicija za deminiranje u Siriji, a taj predlog je izneo na Šestoj moskovskoj konferenciji o međunarodnoj bezbednosti. Poziv je, osim Srbiji i Jermeniji, koje su ga prihvatile, upućen i Iranu, Egiptu, Turskoj i Ujedinjenim Arapskim Emiratima, dok se mogućnost učešća Kine razmatra.

Kurir.rs/Jelena Pronić, Foto: Profimedia, Stockphoto, Fonet, Printscreen

foto: Kurir

**************************************************

POKLON DODATAK DR KURIR

DANAS U KURIRU: Uticaj hrane i pića na dejstvo leka

U današnjem dodatku Dr Kurir saznajte sve o pozitivnim i negativnim dejstvima hrane i pića na terapiju koju pijete. Takođe, donosimo i dgovore na pitanja kako deluje čašica alkohola dok pijemo antibiotike i da li je dobra kombinacija dva leka protiv bolova. O svim ovim nedoumicama samo za Dr Kurir govori doc. dr Janka Samardžić.

Pored toga, donosimo vam koje su to mešavine čaja dobre za vaš miran stomak, pročitajte i savete za zdravo srce, a saznajte i kako da se rešite otečenih nogu.

foto: Kurir

Svake nedelje u Kuriru čekaju vas korisne informacije kako da sačuvate i unapredite svoje zdravlje.

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandalozno! Vulin tera Srbe u rat u Siriji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track