SAŠA JANKOVIĆ O POTENCIJALNOJ OBNOVI SARADNJE SA DEMOKRATAMA: DS krenuo stranputicom, čekamo ih na putu ozdravljenja države
Foto: Beta

Uslov

SAŠA JANKOVIĆ O POTENCIJALNOJ OBNOVI SARADNJE SA DEMOKRATAMA: DS krenuo stranputicom, čekamo ih na putu ozdravljenja države

Politika -

DS mora da se opredeli između PSG i SNS. Lek i virus se ne pakuju u isto pakovanje, poručuje lider PSG

Lider Pokreta slobodnih građana Saša Janković ne isključuje mogućnost da se u narednom periodu ispeglaju odnosi sa DS i nastave razgovori o zajedničkom nastupu na predstojećim beogradskim izborima.

Stranputica

Ali pod uslovom da demokrate „ozdrave“ i vrate se sa stranputice kojom su krenuli kada je lider DS Dragan Šutanovac ponudio predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava, što je bio razlog da PSG prekine predizbornu saradnju.

- Ne možete jednu ruku pružati Aleksandru Vučiću, a drugu PSG i očekivati da je Pokret prihvati - kaže za Kurir Janković komentarišući navode poslanika DS Dušana Milisavljevića da ta stranka i dalje drži pruženu ruku Jankoviću.

Milisavljević je, naime, u intervjuu listu Danas, ocenio da je „dobro što DS i danas u Jankoviću vidi prijatelja kome je pomagao u predsedničkoj kampanji i što mu je i sada pružio ruku“.

Janković, međutim, uočava da je Milisavljević na pitanje da li DS treba da učestvuje u unutrašnjem dijalogu o pitanju KiM na koji Vučić poziva, kazao da se nada da će sazreti svest u vlasti i u opoziciji „da u vezi sa nacionalnim interesima srpske države moramo da se dogovorimo, a ne politički nadmudrujemo“.

Dogovor kuću gradi

- Ta spremnost na dogovor sa Vučićem, koji rasprodajom nacionalnih interesa i ukidanjem demokratije gasi budućnost naše dece u Srbiji, upravo je bila razlog zbog koga je predsedništvo Pokreta odlučilo da obustavimo planove o predizbornoj saradnji sa DS. Dogovor kuću gradi, ali ne dogovor sa palikućom. Nadamo se da će u DS shvatiti da su pošli stranputicom koju im je Vučić utabao i čekamo ih na putu istinske demokratije i ozdravljenja države i društva. DS mora da se opredeli između PSG i SNS. Lek i virus se ne pakuju u isto pakovanje - poručuje Janković.

Kurir / B. B.

Foto: Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR TV VESTI UŽIVO: Skandalozno! Vulin tera Srbe u rat u Siriji!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track