SRAMNO! SILEDŽIJA NA SLOBODI, ŽRTVI KRIVIČNA PRIJAVA: Posle užasnih uvreda Labana, policija privela profesora Polovinu! EVO KAKO SE NASILNIK IZ SUBOTICE BRANI!
Foto: subotica.com

BRUKA

SRAMNO! SILEDŽIJA NA SLOBODI, ŽRTVI KRIVIČNA PRIJAVA: Posle užasnih uvreda Labana, policija privela profesora Polovinu! EVO KAKO SE NASILNIK IZ SUBOTICE BRANI!

Politika -

Posle užasnih uvreda i pretnji koje je uputio profesoru Vladimiru Polovinu, gradonačelnik Subotice i funkcioner SNS Bogdan Laban je na današnjoj konferenciji za štampu izneo niz novih uvreda protiv političkih protivnika, dok je profesor Polovina priveden i protiv njega je podneta kriivčna prijava zbog navodnog ugružavanja sigurnosti!

foto: Subotica.com

Iako se na snimku čuju zvuk šamara, kada je Polovina sutra ujutru otišao da prijavi napad – u stanici je, kako kaže njegov advokat, upravo njemu određen pritvor od 48 sati, i to, dodaje, bez obrazoženja.

"Tamo su ga zadržavali jedno dva sata oko nekih proceduralnih pitanja, a onda ga odveli u glavnu zgradu PU, da bi mu tamo saopštili da on nije više oštećeni, već osumnjičeni. Tamo je već čekala krivična prijava koja je sastavljena na osnovu izjave gospodina Labana", kaže Dušan Kliska, advokat Vladimira Polovine.

(UZNEMIRUJUĆI SNIMAK) LABAN VREĐA PROFESORA, POSLE ČEGA SU USLEDILI ŠAMARI

Incident se dogodio u subotu uveče, kada je u jednu pivnicu kao gost na svadbi došao je Vladimir Polovina. Povod je bio lepljenje plakata po gradu “Bogdane, Bog je ljut” za šta je Laban optužio Polovinu, a ovaj nije negirao. Razgovor između njih dvojice Polovina je snimao i u njemu se jasno čuju Labanove pretnje i psovke.

Ne razmišlja o ostavci

Gradonačelnik Subotice izvinio se građanima zbog, kako kaže, teških i neprimerenih reči, ali demantuje da je Polovinu fizički napao. Prema njegovim rečima, u ovom slučaju on je oštećena strana, međutim na pitanje novinara o eventualnoj ostavci zbog sramnog i skadaloznog napada, nije želeo da odgovara!

Laban je na konferenciji za štampu u Gradskoj kući izneo niz opravdanja za svoj neprimereni postupak, i rekao da se izvinjava subotičkoj i srpskoj javnosti zbog tog nemilog događaja, ali je istovremeno napao političke protivnike.

- Iako u privatnom razgovoru, koristio sam teške i neprimerene reči što nije smelo da se dogodi nekome ko obavlja važnu javnu funkciju. Nažalost, moja porodica i ja već nekoliko meseci smo izloženi najgorem progonu, pretnjama i klevetama, uvredama i mislim da nema čoveka koji ne bi bio ljut i spreman da brani svoju čast na svaki način. Duboko sam uveren da u jednom izrežiranom slučaju, koristeći moj karakter, karakter emotivnog čoveka, uspeli su da izbace ono najcrnje iz mene. Najbolja potvrda toga je i današnja konferencija za štampu bivšeg gradonačelnika Jenea Maglaija i njegove mecene Saše Jankovića – rekao je Bogdan Laban.

Laban se dalje pravda kako "ne beži od svoje odgovornosti" i da je ona nepobitna.

- Stranka će o tome odlučiti narednih dana. Sebi ovo nikada ne mogu da oprostim, ali za razliku od mog prethodnika Maglaija, koji je ovaj grad zadužio i upropastio, koji je drugovao sa pripadnicima Zemunskog klana kada se gradio auto put i kada ijedno zemljište ili benzinska pumpa bez njegova asistencije kao advokata nije mogla da prođe. Nažalost, smetaju rezultati, a rezultati su jasni ovih 14 meseci, višedecnijski kapitalni projekti su pokrenuti – rekao je Laban i dodao da je Saša Janković danas došao u Suboticu da drži lekcije o lepom ponašanju i odgovornosti javnih ličnosti.

foto: Subotica.com

Ovo inače, nije prvi put da za Labanovo ime vezuju pretnje. Nekoliko dana pred prošlogodišnje izbore, Srpska radikalna stranka optužila ga je za verbalni napad na aktiviste koji su lepili plakate i pretnje da će ih, kako je navedeno, "gepekovati" i poslati u šumu.

"Zataškavanje onog prvog slučaja omogućilo je ovaj drugi. Da je tada bio pozvan na odgovornost i utvrđeno šta se tačno desilo, do ovoga sigurno ne bi došlo", kaže advokat Kliska.

Prema rečima Polovininog branioca, tužilaštvo zasad u dokazni materijal povodom poslednjeg slučaja nije uvrstilo audio snimak na kom se čuju Labanove pretnje.

Gradonačelnik Subotice, ipak, kaže da stoji iza svake reči koju je izrekao i da ne beži od nikoga.

- Ovaj grad vodimo na najbolji mogući način. Nema krađa i malverzacija dok god sam ja odgovoran za to, a budućnost će pokazati na koji način ćemo se mi ponašati, a na koji način će se ponašati opozicija. Tvrdim i stojim iza toga da sam žrtva mafijaške klopke i izrežiranog slučaja što me ne opravdava. Ali, sigurno se neću pomeriti sa crte gospodi kakav su Janković i Maglai – poručio je Laban.

foto: Printscreen

Krivična pijave protiv Polovine

Na pitanje novinara da li planira da podnese ostavku na mesto gradonačelnika Labam je rekao da će sve odgovore na pitanja dobiti ovih dana. Novinarima je i na početku konferencije rečeno da posle Labanove izjave pitanja nisu planirana.

foto: YT printscreen

SNS:Nedolično ponašanje Labana

Srpska napredna stranka ogradila se danas od ponašanja i pretnji gradonačelnika Subotice i funkcionera te stranke Bogdana Labana upućenih Vladimiru Polovini i ocenila ih kao nedolične, te istakla da one predstavljaju njegov lični čin.

foto: Nebojša Mandić

SNS uz osudu Labana u saopštenju ipak navodi da je Laban tako postupio nakon što je učinjen pokušaj da se primora da krade "od strane istih onih koje danas štite zaštitnik kriminalaca Saša Janković i Demokratska stranka". "Građani Srbije navikli su na svakodnevne brutalne izmišljotine Demokratske stranke i Saše Jankovića koji ovog puta ponovo lažu i obmanjuju javnost kako je neko prebijen, što nema nikakve veze sa istinom", navodi se u saopštenju SNS.

foto: Nebojša Mandić

Saša Janković je danas u Subotici rekao da Laban oslikava vlast u tom gradu, kao i Srbiji.

Prema njegovim rečima, ostavka nije dovoljna, već se mora dati "otkaz kompletnoj vlasti u Srbiji", a odbornička grupa za građansku Suboticu, na istoj koneferenciji za novinare, zatražila je ostavku Labana i najavila da će, ako to ne učini na prvoj narednoj sednici Skupštine grada zahtevati njegovu hitnu smenu.

Funkcionerka Demokratske stranke Aleksandra Jerkov je zatražila i istragu protiv Labana i takođe njegovu hitnu smenu sa mesta gradonačelnika Subotice.

(Kurir.rs, Blic,B.V., Tanjug)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Dragan Laban preti Vladimiru Polovini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track