NAPREDNJAK VAN ZAKONA: Laban pretio, žrtva u zatvoru!
Foto: Fonet

Ko je ovde lud

NAPREDNJAK VAN ZAKONA: Laban pretio, žrtva u zatvoru!

Politika -

Asistent Građevinskog fakulteta Vladimir Polovina, kome je gradonačelnik Subotice Bogdan Laban pretio smrću, završio u pritvoru nakon što je slučaj prijavio policiji, a protiv njega je podneta i krivična prijava

Ne stišava se bura nakon pretnji gradonačelnika Subotice i funkcionera SNS Bogdana Labana da će asistenta na Građevinskom fakultetu Vladimira Polovinu „samleti kao mleveno meso“ i „iščupati mu grkljan“.

Polovina je, pored pretnji, dobio i batine, a što je najgore od svega - zadržan je u pritvoru i protiv njega je podneta krivična prijava. Tako je od oštećenog pretvoren u osumnjičenog, dok Laban, s druge strane, nije ni priveden, a takođe i ne pomišlja da podnese ostavku zbog jezivih pretnji upućenih svom stranačkom kolegi.

Krivična ne znači ništa

Danas će biti saslušani svi svedoci, a sagovornici Kurira ocenjuju da se ovde krše ljudska prava Polovine, te da će ovaj slučaj biti pokazatelj da li u Srbiji postoji vladavina prava.

Goran Miletić, direktor za Evropu u Sivil rajts difendersu, kaže da je najpre potrebno da javnosti bude jasno predočeno koje su optužbe u krivičnoj prijavi protiv Polovine, jer za to postoji opravdan interes javnosti.

- Građani, takođe, moraju znati da sama krivična prijava ne znači ništa, jer jedino sud utvrđuje odgovornost i da li je krivično delo počinjeno. Međutim, zadržavanje u pritvoru je drastična i izuzetna mera i moramo znati na osnovu čega je doneta - navodi Miletić.

I Aida Ćorović, dugogodišnja aktivistkinja za ljudska prava i članica Predsedništva Pokreta slobodnih građana, ukazuje na kršenje ljudskih prava.

- Svakodnevno svedočimo o kršenju ljudskih prava u Srbiji, a ovaj slučaj je samo jedan u nizu sramotnih, bahatih i bolesnih postupaka SNS kamarile. Nažalost, bojim se da neće biti ni poslednji, jer ološu okupljenom u SNS ne odgovaraju postojanje i normalan rad institucija i vladavina prava - navodi ona.

Bahato i bolesno

Podsetimo, iznerviran zbog plakata „Bogdane, bog je ljut“, Laban je prošlog vikenda pretio Polovini da će ga „samleti kao mleveno meso“, da će mu „iščupati grkljan“ i dati mu „betonske cipele“, kao i da će mu „oko izvaditi“, „uši izvrnuti“ i „jaja na ražanj staviti“. Pored pretnji, Polovinu je čovek koji je bio s Labanom išamarao.

Inače, Laban se izvinio građanima zbog svog ponašanja, tvrdeći da je „žrtva mafijaške klopke i izrežiranog slučaja“.

Impresivna biografija Labana preletača pre šest godina pljuvao naprednjake

Današnji naprednjak Laban nekada je bio član DSS, a o SNS nije imao lepe reči. To se vidi na snimku iz 2011, kada je govorio kako naprednjaci masovno prelaze u DSS:

- SNS je svoju politiku promenio za 180 stepeni i članovi SNS su shvatili da su prevareni i listom prelaze u DSS. Ovo nije pojedinačan slučaj, 40 odsto predsednika mesnih odbora već je pristupilo DSS. Shvatili su ljudi da su čelnici SNS poslednjih petnaestak godina u dosluhu s čelnicima SVM i da su glumili tzv. opoziciju, a bili su formalno u vlasti.

REAGOVANJA

Dragan Šutanovac, DS

LABANIZACIJA SRBIJE

Labanizacija Srbije, kao vrednosni sistem, traje pet godina, a sada svi mogu da čuju kako to zvuči.

Sanda Rašković Ivić narodna poslanica

LOŠ PRIMER ZA SVE

Primitivizam i agresivnost svojstvena psihopatama danas se toleriše kod „visoko položenih“ SNS kadrova. To je opasno jer pruža svima loš primer i poruku da je sve dozvoljeno.

Aleksandar Jovanović, LSV

HITNA SMENA

Hitna smena gradonačelnika Labana zbog incidenta u kojem je brutalno vređao profesora Polovinu pokazala bi da stranka čijom se zaslugom našao na toj poziciji shvata da jednostavno nema opravdanja za takve postupke.

Đorđe Vukadinović narodni poslanik

ZLO SE ŠIRI

Ovaj „incident“ u Subotici nije nikakav incident već realnost naprednjačke Srbije. Novo je samo što je ovaj put gradonačelnik tonski zabeležen. Zlo se izliva i širi.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Fonet

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Dragan Laban preti Vladimiru Polovini

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track