VUK JEREMIĆ PRED BEOGRADSKE IZBORE: Borba za normalnu Srbiju se nastavlja
Foto: Promo

Start

VUK JEREMIĆ PRED BEOGRADSKE IZBORE: Borba za normalnu Srbiju se nastavlja

Politika -

Stranka Vuka Jeremića, čije se osnivanje očekuje u oktobru, već ima preko 40 odbora u Srbiji koji su u procesu formiranja.

Stranka će, kako saznajemo, biti otvorena za saradnju sa svima koji se obavežu da nisu spremni ni na kakvu formu kolaboracije s režimom.

Jeremić za Kurir posle skupa u opštini Stari grad kaže da je veoma zadovoljan odzivom.

- Nekoliko stotina naših budućih aktivista, mnogo više nego što smo očekivali. Pokazalo se da i te kako ima ljudi koji žele promene i koji su spremni da se za njih aktivno bore. U ovom trenutku, u prilici smo da oformimo 16 opštinskih odbora u glavnom gradu, a verujem da ćemo do osnivačke skupštine u oktobru imati svih 17, koliko je i opština u Beogradu - kaže Jeremić i dodaje da će u narednih nekoliko nedelja biti formirani inicijativni odbori stranke širom Srbije, a osnivačka skupština održana krajem oktobra.

- U vezi s tim za nas neće biti kompromisa. Odstupanja nema, jer svaki dan ove vlasti koju oličavaju nemoral, neznanje, bahatost i korupcija skupo košta celu Srbiju. Građani su videli da ne odustajemo i da se politička borba za normalnu Srbiju nastavlja. Režim se plaši, pa zato i nastupaju agresivno, jer znaju da većina građana Beograda ne želi njihovu vlast. A kad izgube prve izbore, bili oni u Beogradu ili Babušnici, kreće njihov vertikalni pad, sistem postavljen na strahu nije u stanju da apsorbuje nijedan poraz.

Kurir / E. K.

Foto: Promo

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track