ON JE DIVLJAO AUTOM: Napadač na Vučića čuvao starletu s Farme
Foto: Privatna Arhiva

Ko je „opasni momak“

ON JE DIVLJAO AUTOM: Napadač na Vučića čuvao starletu s Farme

Politika -

Luka R., koji je pokušao da preseče kolonu vozila u kojoj je bio Vučić, radio je kao obezbeđenje Tamare Đurić i u noćnom klubu „Nana“

Luka R., vozač „bentlija“ kojim je pokušao da preseče kolonu vozila s predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, radio je kao obezbeđenje starlete Tamare Đurić i u beogradskom noćnom klubu „Nana“, saznaje Kurir.

- Luka R. izvesno vreme je radio kao telohranitelj Tamare Đurić. Upoznali su se preko zajedničkih prijatelja i posle kratkih pregovora on je postao njen bodigard - kaže izvor našeg lista.

Luka R. na svom Fejsbuk profilu ima nekoliko slika sa Đurićevom, koja je široj javnosti postala poznata kada je zbog komplikacija sa silikonima u zadnjici završila u bolnici i umalo izgubila život. Pored ovog posla, Luka R. je radio i kao obezbeđenje u noćnom klubu „Nana“.

Incident se dogodio na kružnom toku na Topčiderskoj zvezdi u subotu u 8.20 časova, kada je na vozilo u kojem se nalazio predsednik Srbije Aleksandar Vučić naleteo automobil „bentli“ španskih registarskih oznaka. Osumnjičeni su ubrzo uhapšeni, a prema krivičnoj prijavi, za volanom luksuznog automobila bio je Luka R., a pored njega su bili i Miloš T. i Stevan D. Svi su odranije poznati policiji po izvršenju različitih krivičnih dela. Skupoceni auto je u vlasništvu bivšeg fudbalera Ivice Dragutinovića.

Zorana Mihajlović, potpredsednica Vlade, ocenila je juče da „do najsitnijih detalja“ treba ispitati incident u kome je vozilo naletelo na kolonu pod pratnjom u kojoj se nalazio Vučić. Ona je navela da se „u zemlji u kojoj smo imali jednog Bagzija mora utvrditi pravi motiv nasilnika koji su imali udes sa kolonom u kojoj je bio predsednik Srbije“.

- Hitno se mora istražiti sve što se dogodilo u subotu, kada je bila ugrožena bezbednost predsednika Srbije. Pogotovo jer je utvrđeno da je reč o ljudima koji su s one strane zakona i o kojima policija već ima dovoljno informacija - navela je ona u saopštenju.

foto: Privatna Arhiva

PRITVOR Poznanici Ivice Dragutinovića ostali iza rešetaka

NISMO ZNALI DA JE U KOLONI PREDSEDNIK

Luki R. i dvojici njegovih prijatelja, Milošu T. i Stevanu D., sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu juče je posle saslušanja odredio pritvor do 30 dana.

- Pritvor im je određen da ne bi uticali na svedoke - potvrdila je za Kurir branilac Miloša T., advokat Nevena Protić.

Kako Kurir nezvanično saznaje, trojica osumnjičenih za ugrožavanje sigurnosti na saslušanju su izjavili da nisu znali da je u koloni koju su presekli na Topčiderskoj zvezdi bio predsednik Vučić.

- Objasnili su da ih je bivši fudbaler Ivica Dragutinović, koji je bio gost u lokalu u kom rade, zamolio da odu do pumpe i u njegov „bentli“ sipaju gorivo. Krenuli su da se provozaju, za volanom je bio Luka R., koji Dragutinovića poznaje odranije - kaže izvor Kurira upućen u istragu i dodaje da su potvrdili da je osumnjičeni „počeo da divlja“ automobilom. Naš sagovornik objašnjava da će među prvim svedocima biti saslušan bivši fudbaler, koji je, prema tvrdnjama mladića, sedeo u lokalu i čekao da se vrate.

J. S.

Aleksandar Vučić

NIJE SE DESILO NIŠTA STRAŠNO

Ništa strašno se u subotu nije dogodilo, pretpostavljam da namera ljudi u „bentliju“ nije bila da meni naude, a da li sam u pravu, to treba ipak da utvrde nadležni organi - rekao je sinoć na TV Hepi Aleksandar Vučić, komentarišući incident koji se dogodio u subotu.

Kurir / Ekipa Kurira

Foto: Privatna arhiva

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track