OBRADOVIĆ ZA KURIR NAJAVLJUJE VRELU JESEN: Dveri, Zdrava Srbija i Sindikat Sloga sutra organizuju protest uz poruku OVAKO VIŠE NE MOŽE
Foto: Dragana Udovičić

Prva zajednička akcija posle potpisivanja proglasa o saradnji

OBRADOVIĆ ZA KURIR NAJAVLJUJE VRELU JESEN: Dveri, Zdrava Srbija i Sindikat Sloga sutra organizuju protest uz poruku OVAKO VIŠE NE MOŽE

Politika -

BEOGRAD - Pokret Dveri, Zdrava Srbija, na čelu sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem, i sindikat Sloga održaće sutra u Beogradu protest pod nazivom "Ovako više ne može" na kojem će tražiti bolji položaj radnika u Srbiji, razbijanje medijskog mraka i usprotiviti se, kako su Dveri navele, "izdaji Kosova i Metohije".

foto: Marina Lopičić

Lider pokreta Dveri Boško Obradović objasnio je u razgovoru za Kurir da će sutrašnji protest ispred televizije Pink, Vlade Srbije i RTS-a biti "prve političke demonstracije protiv vlasti posle pokradenih predsedničkih izbora".

BOŠKO OBRADOVIĆ: U Srbiji vlada potpuni medijski mrak

"To je istovremeno i prva zajednička akcija Srpskog pokreta Dveri i Zdrave Srbije Milana Stamatovića, sa kojim smo potpisali Preobraženjski proglas o saradnji i zajedničkim političkim aktivnostima. To je početak ukrupnjavanja u patriotskoj opoziciji i prvi korak u protestima protiv Vučićeve vlasti koji nas čekaju ove jeseni. Veoma je važno što smo dobili podršku sindikata, pre svega Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije i Udruženih sindikata Srbije Sloga na čelu sa Željkom Veselinovićem. Posebno hvala Vojnom i Policijskom sindikatu Srbije na podršci peticiji za ukidanje rijaliti programa i protestu ispred Televizije Pink na Dedinju koji počinje sutra u 14 časova. Naš zahtev na performansu koji ćemo izvesti ispred PINK-a, upućen REM-u, državnom regulatornom telu za elektronske medije, biće da se televiziji Pink oduzme nacionalna frekvencija, jer je zloupotrebljava u režimske svrhe napada na sve protivnike vlasti", navodi Obradović.

foto: Nebojša Mandić

On ističe da će centralni protest početi u 16 časova ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj 11, gde će im se pridružiti radnici koji su, kako navodi, oštećeni u pljačkaškim privatizacijama širom Srbije: od radnika Koštane iz Vranja, EI Niša, FAP-a iz Priboja, do više aranđelovačkih i beogradskih nekadašnjih velikih privrednih giganata, poput Šamota, Elektroporcelana, C-marketa, IKL-a, IMR-a...

PROTEST Boško Obradović: Ukinite frekvenciju televiziji Pink

"Ispred Vlade će nam se obratiti i akademik prof. dr Kosta Čavoški, predsednik Političkog saveta Dveri, kao i predstavnici Srpskih ratnih veterana i Udruženja sindikata penzionisanih vojnih lica Srbije. Predstavnici Dveri govoriće o izdaji Kosova ulaskom Vučićeve liste na KiM u separatističku vladu sa ratnim zločincem Ramušom Haradinajem, nametanju gej parada, demografskoj, socijalnoj i ekonomskoj propasti Srbije, posebno našeg sela i poljoprivrede", podvlači lider Pokreta Dveri za Kurir.

foto: Aleksandar Jovanović Cile

On dodaje da će potom od Vlade Srbije krenuti protestna šetnja centralnim beogradskim ulicama ka zgradi RTS-a u Takovskoj 10. Tu će pred početak Dnevnika u 19.30 časova biti održan završni deo protesta, a glavni zahtev biće gostovanje u Dnevniku 2.

OBRADOVIĆ I STAMATOVIĆ ORGANIZUJU MARŠ NA BEOGRAD: Lideri Dveri u Zdrave Srbije za 16. septembar zakazali veliki protest u prestonici

"Od RTS-a ćemo tražiti veću zastupljenost opozicije u informativnom programu, veću prisutnost vesti iz unutrašnjosti Srbije i posebnu političku emisiju koja bi se emitovala svako veče u toku radne nedelje nakon Dnevnika 2, i u kojoj bi stavove sučeljavali predstavnici vlasti i opozicije. Od ovih zahteva nećemo odstupiti, jer bez slobodnih medija nema slobodnih izbora. Da bi uopšte bilo fer i poštenih izbora u Srbiji na javnom medijskom servisu mora da se čuje glas opozicije. Ispred RTS-a će, pored mene, govoriti Milan Stamatović, predsednik opštine Čajetina, Slaviša Ristić, narodni poslanik sa KiM i Željko Veselinović, predsednik USS Sloga", završava Obradović.

(Kurir.rs/M. Jeremić/Foto: Dragana Udovičić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track