(KURIR TV) ZAVRŠEN PROTEST DVERI ISPRED PINKA: Izbio sukob, letela jaja, pljuštale psovke u uvrede! Mitrović dirigovao, puštao operu i delio banane
Foto: Nebojša Mandić

Centralni protest počinje u 16 časova ispred Vlade Srbije

(KURIR TV) ZAVRŠEN PROTEST DVERI ISPRED PINKA: Izbio sukob, letela jaja, pljuštale psovke u uvrede! Mitrović dirigovao, puštao operu i delio banane

Politika -
1 / 12 Foto: Nebojša Mandić

BEOGRAD - Pokret Dveri, Zdrava Srbija, na čelu sa predsednikom opštine Čajetina Milanom Stamatovićem, i sindikat Sloga održavaju danas, sa početkom u 14 časova, protest pod nazivom "Ovako više ne može" na kojem će tražiti bolji položaj radnika u Srbiji, razbijanje medijskog mraka...

foto: Nebojša Mandić

Prvi protest održan se ispred zgrade TV Pink, a centralni ispred Vlade Srbije u 16 sati. Okupljeni nose državne zastave i zastave svojih pokreta, zvižde pištaljkama, uzvikuju "Ua!", dok se iz dvorišta televizije Pink čuje klasična muzika.

foto: Nebojša Mandić

Nose i transparente s precrtanim znakom Pinka, kao i s natpisima "Dosta nam je mraka", "Lepi Mića šampion", "Maca diskrecija do pobede".

foto: Kurir TV

Iz zgrade Pinka su izašle devojke u narodnoj nošnji koje su učesnicima protesta delile vodu i banane.

foto: Nebojša Mandić

Skup obezbeđuju redari, a učesnici protesta blokirali su saobraćaj ispred zgrade Pink iz pravca Vojno-medicinske akademije do Bolnice "Dr Dragiše Mišović Dedinje".

foto: Nebojša Mandić

14.40 - Poruka Boška Obradovića s protesta. Učesnici protesta "Ovako više ne može" u organizaciji pokreta Dveri i Zdrave Srbije, prosuli su danas crtu belog praha ispred zgrade Pinka u Beogradu, a poslanik Dveri Srđan Nogo rekao da je to "uvod u protest" i da je to crta na koju pozivaju vlasnika Pinka Željka Mitrovića da izađe.

foto: Nebojša Mandić

"Pozivamo ga da dođe na crtu pa makar i ovde, s obzirom da je njen simpatizer, i da pred građanima odgovori na škakljiva pitanja", rekao je Nogo.

foto: Nebojša Mandić

Prema njegovim rečima, Mitrović od Srbije želi da napravi "rijaliti zadrugu".

foto: Nebojša Mandić

14.40 - Nekoliko trenutaka kasnije izbio je i fizički sukob...

foto: Nebojša Mandić

... pa je nekoliko učesnika protesta oboreno na zemlju, a u incidentu su se našle i dve novinarke TV Pink.

foto: Nebojša Mandić
1 / 19 Foto: Nebojša Mandić

14.35 - Atmosfera se usijava, čuju se psovke i uvrede sa obe strane. Mitrović je okružen jakim obezbeđenjem, a u jednom trenutku ka zgradi Pinka poletelo je nekoliko jaja i plastičnih flaša.

foto: Nebojša Mandić
1 / 12 Foto: Nebojša Mandić

14.28 - Organizatori protesta na čelu sa Obradovićem obraćaju se javnosti i okupljenim novinarima...

foto: Kurir TV

... ali od zaglušujuće buke ne čuje se doslovno ništa.

foto: Kurir TV

14.20 - Lider Dveri Boško Obradović stigao ispred zgrade TV Pink.

foto: Kurir TV

14.15 - Čuju se trube, zurle, zviždanje... Neposredno pred početak skupa ispred glavnog ulaza ove televizije postavljena su dva kombija kako učesnici protesta ne bi mogli da priđu samoj zgradi koji su potom uklonjeni nakon što su zaposleni na televiziji Pink postavili zvučnike ispred same zgrade kako bi "kreštavim glasom" izvođaca pokušali da nadjačaju zvukove pištaljki, truba, povika pristalica pokreta Dveri i Zdrave Srbije.

foto: Kurir TV

14.19 - Prolaznici na ulici u čudu gledaju šta se događa, a zaposleni na Pinku sve posmatrali sa terase.

foto: Kurir TV

14.00 - Počeo protest ispred zgrade TV Pink u Beogradu, koji prati ogromna buka ispred ulaza u sedište televizije, kojom vlasnik te TV kuće Željko Mitrović pokušava da omete okupljene demonstrante. On jako glasno pušta klasičnu muziku i diriguje ispred ulaza u televiziju.

foto: Nebojša Mandić

Centralni protest počinje u 16 časova ispred Vlade Srbije u Nemanjinoj 11.

foto: Nebojša Mandić

Tu će im se pridružiti radnici koji su, kako navodi, oštećeni u pljačkaškim privatizacijama širom Srbije: od radnika Koštane iz Vranja, EI Niša, FAP-a iz Priboja, do više aranđelovačkih i beogradskih nekadašnjih velikih privrednih giganata, poput Šamota, Elektroporcelana, C-marketa, IKL-a, IMR-a... Lider pokreta Dveri Boško Obradović objasnio je u razgovoru za Kurir da će današnji protest biti prve političke demonstracije protiv vlasti.

1 / 9 Foto: Kurir TV

Prvo će od 14 časova ispred TV Pink biti održan performans "Protiv rijalitija", da bi u 16 časova počeo miting ispred Vlade Srbije. Na njemu će, pored čelnika Dveri govoriti i akademik Kosta Čavoški. Nakon ovog protesta, krenuće protestna povorka ka zgradi RTS, gde će u 19.30 minuta biti održan miting sa zahtevom da predstavnici Dveri gostuju u Dnevniku 2 RTS.

(Kurir.rs/EPK/S. Đurić/Beta/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja