MILUTIN MRKONJIĆ NOVI OPOZICIONAR: Ne mogu me ućutkati funkcijom ko Ružića!
Foto: Damir Dervišagić

Kritikuje vlast

MILUTIN MRKONJIĆ NOVI OPOZICIONAR: Ne mogu me ućutkati funkcijom ko Ružića!

Politika -

Dobronamerno sam rekao, svi vidite - ne može gradom da se prođe. Mora da se bolje planira

Počasni predsednik SPS Milutin Mrkonjić poslednji je opozicionar u redovima vladajuće koalicije, pošto je njegov stranački kolega Branko Ružić, doskora najglasniji kritičar vlasti, promenio ploču kad je dobio funkciju ministra.

Bivši ministar građevinarstva stoji iza tvrdnji da su „pravo silovanje gužve u Beogradu“, koje se stvaraju zbog radova uoči gradskih izbora, jer je, kako kaže, to dobronamerna kritika. On poručuje da mu ne pada napamet da se proda zarad funkcije i da ućuti.

- Pohvalio sam radove, ali ne radi se od 1. septembra do proleća, kad deca idu u školu. Dobronamerno sam rekao, svi vidite - ne može gradom da se prođe. Mora da se bolje planira. Ne možete prvo da otvorite fontanu na Slaviji, pa onda da idete u rekonstrukciju trga. To se radi u paketu. Ovo je kritika struci, a ne vlasti. Ne bi ni oni grešili da im iz struke objasne kad i kako treba da se radi. Odvojte struku od politike. To je Sloba odlično radio. Ne vidim ni koji političar sad ne bi poslušao struku - priča Mrkonjić.

foto: Dragan Kadić

Upitan da li bi možda bio manje kritičan prema vlasti ako bi mu eventualno zauzvrat bila ponuđena neka funkcija, kao što se utišao Ružić kad je seo u ministarsku fotelju, eksministar odgovara da se ne prodaje za funkcije:

- Ma jok, kakva funkcija! Nikad me nisu interesovale. Kao inženjer sa 55 godina iskustva i 10 odlikovanja za rad imam pravo da kažem šta mislim. Ne kupujem ja funkcije time što ću da ćutim. Nisam to radio ni kod Slobe. Kvalitetom sam dobijao funkcije.

Mrkonjić tvrdi da su njegove dobronamerne kritike upućene struci, a ne vlasti.

- Nikog poimence nisam pomenuo. Nema potrebe da se pred izbore sve rovari. S tim struka mora da se izbori. Oduvek sam bežao od te politike i politikantstva - kaže Mrkonjić.

Počasni predsednik SPS je, podsetimo, izjavio da mu smetaju gužve u Beogradu jer se pred svake izbore dešava nešto u gradu i onda se stvara panika.

B. Bojić - Foto: Damir Dervišagić / Dragan Kadić

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO:Svekar umešan u ubistvo pevačice? Njegov mobilni pronađen na mestu zločina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track