BOŠKO OBRADOVIĆ: Ako ne bude više opozicije u informativnim programima RTS-a, ponovo organizujemo proteste
Foto: Marina Lopičić

spremni da se suprotstave vlasti

BOŠKO OBRADOVIĆ: Ako ne bude više opozicije u informativnim programima RTS-a, ponovo organizujemo proteste

Politika -

ČAČAK - Dveri i Zdrava Srbija će ponovo organizovati proteste u Beogradu ako opozicija ne bude više zastupljena u informativnim programima na Radio-televiziji Srbije, izjavio je danas u Čačku predsednik Dveri Boško Obradović.

foto: Nebojša Mandić

Obradović je na konfrenciji za novinare rekao da su Dveri i Zdrava Srbija spremni da ponovo krenu na televizije Pink i RTS, jer, kako je rekao, bez slobodnih medija nema poštenih izbora u Srbiji.

"Ako neko očekuje da će aktuelna vlast biti smenjena apelovanjem na demokratiju i slobodu medija, a ne uličnom borbom protiv nje, onda verujete da će Aleksandar Vučić večno vladati", rekao je Obradović.

On je dodao da su Dveri i Zdrava Srbija spremni da se suprotstave aktuelnoj vlasti i u Skupštini i na ulici.

foto: Nebojša Mandić

Obradović je dodao da su mediji preneli "sve osim onoga što se dogodilo" na protestu Dveri i Zdrave Srbije u Beogradu 16. septembra i da nije objavljeno ko je i šta govorio na mitingu i kakve su poruke poslate s tog protestnog skupa.

Ocenio je i da je incident ispred TV Pink "isfabrikovan", da niko nije udario novinarke te televizije i da policija namerno nije bila izvedena na mesto dogadjaja kako bi bio insceniran incident.

"Predsednik sindikata Sloga Željko Veselinović izjavio je policiji da je novinarka Pinka Gordana Uzelac sve vreme bila pored njega i da je niko nije dotakao. Sama je u jednom trenutku sela na pločnik, pozvala kamermana i otpočela rijaliti šou sa povredom", rekao je Obradović.

foto: Nebojša Mandić

On je najavio da će Dveri objaviti snimak koji pokazuje kako obezbedjenje Željka Mitrovića ulazi u masu ljudi na protestu i udara jednog od demonstranata, a nakon toga se vraćaju i sakrivaju u zgradu TV Pink.

"Pad Pinka, koji je partijska televizija Srpske napredne stranke, označio bi pad Aleksandra Vučića sa vlasti i zato oni brane tu televiziju po cenu života", rekao je predsednik Dveri.

(Kurir.rs/Beta)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO:Svekar umešan u ubistvo pevačice? Njegov mobilni pronađen na mestu zločina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track