ŠUTANOVAC PISAO MEKALISTERU I EP O GAŠENJU VRANJSKIH: Ovakvi događaji pale alarm u oblasti medijskih sloboda i slobode govora!
Foto: Marina Lopičić

PREDSEDNIK DS

ŠUTANOVAC PISAO MEKALISTERU I EP O GAŠENJU VRANJSKIH: Ovakvi događaji pale alarm u oblasti medijskih sloboda i slobode govora!

Politika -

Predsednik Demokratske stranke Dragan Šutanovac obratio se danas medjunarodnim organizacijama povodom gašenja Novina Vranjskih i stupanja u štrajk gladju osnivača tog lokalnog medija Vukašina Obradovića.

"Ovakvi dogadjaji pale alarm u oblasti medijskih sloboda i slobode govora", naveo je Šutanovac.

Kako je navedeno u saopštenju Demokratske stranke, on se u svojstvu člana predsedništva Partije evropskih socijalista obratio kolegama iz predsedništva PES-a, poslanicima Evropskog parlamenta, izvesticocu za Srbiju Dejvidu Mekalisteru, Evropskoj komisiji i sestrinskim organizacijama na evropskom nivou.

Predsednik DS-a je u pismu naveo da su se usled velikog pritiska, stalnog progona, finansijke ucene i organizovane kampanje kojom su rukovodile Vlada i lokalne vlasti, zatvorile Vranjske, kao jedne od najprominentijih novina u Srbiji.

On je kazao i da su ove novine samo jedan od brojnih medija, pogotovo lokalnih, koji su pod direktnim pritiskom Vlade, kao i da su ljudi bliski režimu kupili većinu lokalnih medija, a da su onima koji su objektivni presečeni tokovi finansiranja.

Predsednik Demokratske stranke rekao je i da se ne obraća zbog "podrške Demokratskoj stranci", već je zatražio podršku ovih institucija u “zajedničkoj borbi za slobodu štampe i slobodu govora".

"Zaštitom za gospodina Obradovića danas, mi štitimo sve novinare koje se ne boje da dignu svoj glas, i samim tim, branimo slobodu govora", kazao je Šutanovac.

Kurir.rs/Beta

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

KURIR VESTI UŽIVO:Svekar umešan u ubistvo pevačice? Njegov mobilni pronađen na mestu zločina!

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track